Fem frågor inför Helsingborg hemma 5 augusti

Dela gärna!

Om en vecka, måndag 5 augusti, spelar vi mot Helsingborg hemma på Stockholmsarenan. Dessa fem supporterfrågor ska besvaras då.

1. Publiksiffran – tillfällighet i premiären eller inte?

Djurgården norrköping StockholmsarenanI premiären fick vi vår största publikmatch i Allsvenskan exklusive derbyn på många decennier. Till Helsingborg på måndag har vi redan god förutsättningar att bli bra många fler än tidigare års matcher mot HeIF i och med att enbart antalet säsongskort är strax under 10 000. Frågan är dock om vi landar på en “normal” publiksiffra sett till 00-talet, på runt 12 000-14 000, eller om antalet grymma platser på Stockholmsarenan återigen gör att vi når upp på riktigt bra nivåer. Vågar vi kanske hoppas på så mycket som över 20 000 DIF på plats? I vilket fall är det viktigt att så många som möjligt köper biljett tidigt för att få igång haussen, så tjata på polare och bekanta så snabbt som möjligt. Hur många blir vi till slut, och hur bidrar du till att DIF säljer fler biljetter?

Lösbiljett köper du via Ticnet.se, eller direkt hos ett Ticnetombud.

Säsongskort går fortfarande att köpa direkt via Ticnet eller över disk i DIF-butiken på Nybrogatan 20 (t-bana Östermalmstorg), för 600 kr (500 kr om du är student eller under 20 år) får du se Helsingborg hemma och sex matcher till i höst.

2. Kommer helsingborgarna upp?

En match i Stockholm en måndag borde betyda att Helsingborg kommer med mellan 3-5 bortasupportrar. Allt över det får ses som en kul överraskning från ett av Allsvenskans absolut sämsta lag på att resa. Vi vågar dock lova att vi bjuder de skåningar som faktiskt kommer på en läktarshow i världsklass och massa sköna ramsor som de i vanlig ordning kan sno med sig hem. Så – hur många blir Helsingborg?

3. Fortsätter vår stämningskurva uppåt?

Stockholms Stadion kommer alltid att vara världens vackraste arena, men i premiären mot Peking stod det klart att flytten innebär bättre förutsättningar för vår supporterkultur att växa. Akustiken var bra och samspelet mellan Sofialäktaren på södra kortsidan och aktiv sittplats intill fungerade grymt. Några av ljudtopparna hamnar nog i “högsta någonsin“-registret. Frågan är om vi kan nå samma höjder, eller till och med toppa det, mot Helsingborg? Vi tror att vi har alla förutsättningar för att lägga i ytterligare en växel.

4. Kvällssamling i Globenområdet?

Vår första kvällsmatch innebär också after work-samling i Globenområdet för alla som börjat jobba, medan de som är lediga antagligen är på plats redan under eftermiddagen. Kan vi få till en böljande blåblå massa i området även fast många anländer först runt 17-tiden? Inför samlingen gäller samma tips som sist (observera dock att det inte går bussar från Östra denna gång).

5. Är Stockholmsarenan klar?

Efter premiären råder det lite delade meningar om hur det praktiska kring arenan funkade. Vissa är nöjda med allt, andra menar att det finns utrymme för förbättring. Allt från hur enkelt det är att ta sig till och från arenan till hur servering i kiosker och barer fungerar ska utvärderas. Vi som besöker arenan kan påverka det vi tycker är dåligt, ett bra sätt är att mejla synpunkter till DIF. Även om allt inte är perfekt så tror vi att vi ska kunna att påverka arenan i rätt riktning. Kommer det att märkas skillnad redan nästa match?

Med dessa fem frågor i påsen med knutbira kan vi konstatera att vi längtar oerhört mycket till måndag 5 augusti och nästa chans att se världens vackraste förening spela fotboll igen. Fixa lösbiljett eller säsongskort NU.