Uppdatering: JO-anmälan efter cupfinalen

Dela gärna!

Som vi skrivit tidigare så lämnade Järnkaminerna in 236 anmälningar mot polismyndigheten i Stockholm med anledning av den havererade polisinsatsen efter cupfinalen, en polisinsats som ledde till att oskyldiga människor misshandlades och tvingades fly i panik från såväl batonger som polisbussar.

Justitieombudsmannen beslutade att lämna över anmälningarna till Åklagarmyndigheten, Riksenheten för polismål. De ska utreda ärendet och sedan återrapportera både utredning och beslut till JO.

Vissa av de som lämnade in en kompletterande anmälan utöver JK:s huvudanmälan har blivit kallade till förhör för att berätta om sina upplevelser. Detta tycker vi är positivt och visar att man åtminstone gör en ansträngning för att reda ut vad som hände. Om du är en av de som lämnade in en kompletterande anmälan och vill ställa frågor eller få stöd inför ett sådant förhör är det bara att höra av dig till Järnkaminerna så hjälper vi till så gott vi kan, detsamma om du vill ta del av den anmälan du lämnade in. Hör i så fall av dig till [email protected].

Du som redan varit på förhör får också gärna höra av dig till JK och berätta hur du upplevde det.