Bekräftat (igen): Stockholm tillhör oss

Dela gärna!
Det kommer inte som någon nyhet att Stockholm tillhör oss; att Bajen och Leksand är samma sak; samt att Gnagarna har storhetsvansinne. Men en genomlysning av Anders Eriksson, av en SIFO-undersökning gjord 2013 ger faktiska siffror på förhållandena mellan Stockholmsklubbarna.
DIF Fotboll störst i Stockholms län
DIF Fotboll har 310k supportrar/sympatisörer jämfört med Bajen på 302k och Solnaklubben halkar efter med 288k. Gnaget är alltså trea i Stockholm och trea i Sverige av Stockholmsklubbarna. Något överraskande så har Gnaget klart flest tjejer i sina supporterled. Hur de ser ut vet de som hört oss sjunga “Vi é inte aik”.
Det ska bli mycket intressant att se publikutvecklingen under de närmaste åren när samtliga tre klubbar har jämförbara arenaförutsättningar och när vi hunnit pinka in revir även på fotbollen kring Globenområdet. Vi har alltid varit störst i hockeyn, nu har vi även en chans att konkurrera på allvar på fotbollen.
Bajen har flest bönder
Bondeklubben Hammarby IF har flest sympatisörer i hela landet av de tre klubbarna. DIF tvåa och Solna AIK trea. Men av Bajens supportrar är det är bara drygt hälften som bor eller kommer från Stockholm. Det är dessutom så att hela 127k håller på Leksand i hockey. Nära på en fjärdedel av alla deras fotbollsfans. Inte underligt att det är så mycket jeansvästar, tygmärken och raggarfetton på Bajens matcher.
Värt att notera är att DIF är som störst i landsort i närregionen Uppsala, medan Bajen och AIK har flest antal landsortssupportrar i Västra Götaland – ni vet – där Göteborg och Frölunda håller hus!?