Derbyt – detta gäller!

Dela gärna!

Det har redan snackats om matchen sedan månader tillbaka och nu är det bara några dagar kvar till derbynas derby, DIF – Solna Aik. Det absolut tyngsta, mest traditionsbundna och känsloladdade derbyt inte bara i Sverige, utan i hela Norden, och just detta derby är hetare än någonsin!Biljetterna har gått åt i en fart som vi aldrig upplevt inför en allsvensk match tidigare, och uppladdningen och taggningen har varit igång länge.

Det kommer bli absolut fullsatt givetvis, strax under 30 000 på Stockholmsarenan som för första gången står värd för ett derby. Runt 23 000 taggade Djurgårdare, och cirka 6000 lika taggade gnagare. Det kommer bli den grymmaste stämning, atmosfär och inramning som någonsin upplevts i Sverige. Det kan konstateras redan på förhand, men det kräver att varenda jävla Djurgårdare tar i från tårna för att skapa den ljudkuliss som bara vi kan skapa.

Vi sätter tonen

Det här derbyt handlar om oss Djurgårdare! Vi har äntligen ett hemmaderby på vår arena, och det är på våra villkor och det är vi som sätter tonen. På vårderbyt på Friends sjöng vi tygmärkena av fågelholkarna på Norra stå, vårt hemmaderby ska inte bli något undantag.

Vi vet vilket drag vi redan skapat på Stockholmsarenan tidigare, en stämning som redan blivit omtalad i supportersverige. Men det som varit tidigare ska blekna i jämförelse med det tryck och drag vi ska skapa om en vecka för våra blårandiga krigare som vänt säsongen på ett magiskt sätt.

Alla feltappade råttor ska få höra och se något de aldrig glömmer; en till bristningsgränsen taggad och enad Djurgårdsfamilj!

Samling i Globenområdet

Innan matchen samlas vi i området runt arenan och Globenområdet i stort. Vårt hemmaderby, vår arena – det ska märkas. Den här gången ska gnaget för första gången sedan 2003 känna hur det är att åka till Stockholm och få ett riktigt pissigt välkomnande. Vi uppmanar därför alla DIF att sluta upp i området, på En Arena och de andra pubarna, eller bara att hänga på Globentorget och runt arenan i allmänhet. Även på Östra station kommer det finnas många blåränder. Berit fixar återigen bussar direkt till arenan för 40 spänn. Bussarna kommer att avgå 17.45 från Östra direkt till arenan och du bokar en plats på restaurangens telefonnummer 08-6120014.

EEEEEEEEEEN RÅTTA SVART OCH GUL…

derby-2007