Derbydags – här är allt du behöver veta

Dela gärna!

Nu smäller det. Vi ska spela det första allsvenska hemmaderbyt på en mindre evighet. Här är allt du behöver veta inför dagen med stort D.

Hjälp till med tifot!

Det är klart att vi återigen ska prestera ett grymt läktararrangemang. Då behöver dock Sofialäktaren Tifo din hjälp. Man kan hjälpa till på Stockholmsarenan fram till midnatt på onsdagen och från klockan 10.00 på torsdagen. Ingång sker via personalentrén under Sofialäktaren. Vid eventuella frågor – mejla [email protected].

Ta med dig halsduken!

Första hemmaderbyt på över tjugo år i Allsvenskan innebär också en fet möjlighet till ett grymt halsdukshav. Ta med djurgårdshalsduken som värmer dig och smyckar arenan.

Transport till arenan

Eftersom gnagarna hänvisas till Skärmarbrinks tunnelbanestation är det lättast för djurgårdare att använda de andra stationerna i närheten – det vill säga främst Globen och Gullmarsplan.

Var samlas vi?

På pubarna och områdena runt Globentorget. En Arena (gamla WKB) lär fyllas av djurgårdare, liksom övriga ställen. Även Östra Station håller dock öppet. Berit fixar återigen bussar direkt till arenan för 40 spänn. Bussarna kommer att avgå 17.45 från Östra direkt till arenan och du bokar en plats på restaurangens telefonnummer 08-6120014.

När går vi till arenan?

Järnkaminerna och UCS uppmanar samtliga att samlas på Globentorget klockan 17.45 för gemensam avmarsch mot arenan. Det är viktigt att alla är inne på läktarna tidigt för att kunna skapa den stämning vi vill skapa. Dessutom undviker vi då att några missar avspark på grund av långa köer. Matchen börjar 19.05.

Sångspecial – så sjunger vi ut råttorna!

Inför matchen har vi tagit fram en sångspecial som bland annat innehåller en växelversion av “Hallå, hallå, Djurgårdsgrabbar här”. Läs mer om sångspecialen här (länk) och kom ihåg: Känn in tempot, lyssna på klackledarna och sjung – skrik inte. Då kommer vi sjunga ut gnagarna efter noter. Och det är 90 minuter (och lite till) sång som gäller – annars kan man lika gärna lämna arenan.

Inga inkastade föremål!

Tidigare i år gick samtliga läktargrupperingar ut med en uppmaning och ett krav på djurgårdspubliken att sluta kasta in föremål på planen. Det gav effekt direkt och vi hoppas folk tänker på detta även under morgondagens match som kan frambringa mycket irritation. Släng mynten i tifohinkarna i stället!

Ge allt för varandra!

Det här är det första allsvenska derbyt utanför Solna för många på våra läktare. Ta till vara på den här dagen – visa att det är vi som sätter tonen i området och på arenan. Stockholm är DIF, DIF är Stockholm. Och som bekant: Stockholm tillhör oss. Låt oss visa det genom att sjunga ut gnagarna så de går hem med råttsvansen mellan benen. Ge allt!

Uppstår problem under dagen?

Kontakta DIF Fotbolls SLO:er Lena och Stefan på 072-514 00 04 respektive 072-218 08 70. De finns där för oss.

KROSSA GNAGET!