Sångspecial inför derbyt!

Dela gärna!

Hemmaderby. Låt det sjunka in i några sekunder. Vårt första riktiga hemmaderby mot råttorna från norrort på riktigt länge. Det ska märkas imorgon att det är DIF som är majoritet.

I våras sjöng vi ut 30 000 råttor med 5 000 man på Friends. Imorgon kommer vi att vara cirka 22 000 man och de cirka 6 000. De kommer att vara högljudda, de kommer att väsnas, de kommer att skapa stämning. Men allt det svartgula ska imorgon blekna och drunkna i blårändernas vrål. Vi ska skapa en stämning Sverige aldrig upplevt, en stämning som ska ge eko ut i Europa och visa vad DIF är. För att det ska vara möjligt krävs det att alla, oavsett sektion och plats, ger sitt fulla vokala stöd och engagemang för våra blåränder i 90 minuter! Oavsett resultat, vi ska ge allt vi kan, hela matchen!

Även om vi ska ägna majoriteten av tiden av matchen till att sjunga fram vårt älskade Djurgården bör vi ej förglömma vad vi tycker om asen på andra sidan. Vi har riktigt många ramsor som råttorna blir illamående av att höra. Här är några ramsor vi vill ska sitta extra bra imorgon! Känner du att du behöver öva på en av dem, tryck på ramsan så kommer du till sångarkivet.

Sjung för gamla Djurgår’n
Vår hymn ska sätta ribban för resten av matchen. Här vill vi att verkligen ALLA som kallar sig DIF sjunger med! Tänk på att sjunga och inte skrika, lyssna in resten av arenan så den blir synkad och så vacker som den ska vara. Precis såhär (länk) ska sången låta.

Vi är inte aik
En ramsa som vi genomfört riktigt bra de senaste tre derbyna. Bara inledningen är bestämd, sen räknar man upp allting vi inte är som de är. Klackledaren börjar med att nämna någonting t.ex. puckelrygg, gnagarsvin eller klumpfot. Sedan svarar alla med samma sak. Här är det väldigt viktigt att alla tar i från tårna och lyssnar på klackledaren som styr! Såhär (länk) lät det i våras på Friends.

Hallå hallå – Djurgår’ns grabbar här
Ramsan har sjungits på våra läktare i över 10 år. Under de senaste matcherna har vi dock provat att göra den till en växelramsa med sittplats. Klacken börjar med att sjunga “Hallå, hallå – Djurgår’ns grabbar här” varpå sittplats svarar likadant. Därefter stämmer hela arenan in på avslutet som är “I fall du är gnagare så håll dig här ifrån, för vi håller alla på Djurgår’n”. Efter det börjar den om från klacken.

Vad tycker vi om gnaget?
Vi på Södra ska se till att aktivera hela arenan och blåsa bort gnagarna från läktaren. Sofialäktaren frågar resten av arenan som svarar och precis som andra växelramsor vill vi ha ett bra gensvar innan vi fortsätter ramsan – lyssna på klackledarna!

Vi är från Stockholm
Det är vårt derby, vår stad! Med denna sång visar var vi är ifrån till skillnad från Solnapacket. DIF är Stockholm, Stockholm är DIF – det ska vi visa med all tydlighet!

SJUNG HÖGT FÖR DJURGÅR’N OCH HATA GNAGET!