"Started from the bottom now we’re here" – intervju med Tim Pang

Dela gärna!

I söndags avslutade vi årets fotbollssäsong. Vi tog ett litet snack med Tim Pang, mest känd från räcket och tifofix, om hans syn på det turbulenta året.

Säsongen går mot sitt slut. Hur kommer du att minnas 2013?

Efter sju omgångar låg vi hopplöst sist, vi kastade päron, media skrev skit om allt och alla runt Djurgårdens IF och statsministern var tvungen att ha en presskonferens. Vi spelade sista matcherna på Stadion, UCS firade 10 år i Djurgårdens tjänst och jag kommer minnas vilket helvete det var under den perioden. Vem hade trott att vi skulle hamna på en mittenplacering då? Men jag kommer definitivt minnas hur vi tillsammans stärktes något enormt, alla runt föreningen och fortsatte kriga på i motgång, det har verkligen varit DIF mot rubbet. Vi har mött nya utmaningar på nya arenor sång- och tifomässigt där Stockholmsarenan har blivit ett grymt lyft för oss. Mitt tillträdesförbud vill man helst glömma bort, men jag är snart tillbaka på ett räcke nära dig! Otroligt svårt att få ner allting, skulle kunna skriva en hel uppsats men sammanfattar säsongen med att citera Drake: “Started from the bottom now we’re here.”

Vad är ditt enskilt bästa minne från säsongen?

Riktigt svår fråga, har många bra minnen. Vändningen och målrasen mot Malmö, UCS 10 års-fest, hur vi sjöng in bollen mot Helsingborg hemma och självklart hela avslutningen på Stadion och alla förberedelser innan.

Tifoverksamheten har gjort stora organisatoriska förändringar, hur har det fungerat under säsongen?

Det har fungerat bra, men som med allt annat kan det bli bättre. Det har varit otroligt mycket ny logistik att tänka på och som vanligt har vi fått kämpa med att hitta lokaler och platser att arbeta på.. Vi har stabiliserat ekonomin och det är mycket tack vare nya rutiner och omstrukturering. Men självklart även för alla bidrag, så stort till alla som skänkt pengar till tifoverksamheten! Jag hoppas det finns fler eldsjälar där ute som vill bidra och hjälpa till för det behövs verkligen och det finns inga som helst krav. Allt från några timmar en helg, lokaler eller material som vi kan använda oss av är otroligt välkommet. Vill man bidra på något sätt så är det bara att slänga iväg ett mail till [email protected]

Vilket tifo 2013 var fetast?

Det fetaste var utan tvekan hela arrangemanget under sista matchen på Stadion. Finalen i Svenska cupen är där och nosar genom ett otroligt snyggt, säkert och välplanerat pyrotekniskt arrangemang med en riktigt bra tanke och tema bakom.

Hur åker du till Växjö på söndag?

Jag kan inte missa sista bortaresan för säsongen och en heldag med Djurgårdsfamiljen så jag kommer åka buss ner. Glöm inte att ta med cash för att köpa vårat fanzine och din egna Högmomask, så ses vi där nere!