Intervju med Adam Szulkin – "redan idag att vi kan se resultatet"

Dela gärna!

I den tredje intervjun i vår intervjuserie pratade vi med Adam Szulkin. Vi frågade honom om hans minnen från säsongen och hur vi ska fortsätta utvecklas mot att bli landets bästa supporterskara.

Säsongen går mot sitt slut. Hur kommer du att minnas 2013?

Som en oerhört märklig säsong. Början av vårsäsongen var en fullständig mardröm både sportsligt och när det gällde det mesta runt Djurgår’n. Då var det verkligen svårt att se något positivt. Sen vände allt, vi fick ett fantastiskt slut på Stadion och en bra inledning på Stockholmsarenan.

Vad är ditt bästa minne från säsongen?

Sista matchen på Stadion. Hela dagen var magisk, allt från samlingen i Humlan, till inramningen inne på Stadion, tifot, bengalerna och sedan efterfesten på läktaren långt in på småtimmarna. En dag som jag aldrig kommer glömma och ett minne som kommer högt upp bland mina bästa DIF-minnen tillsammans med gulden vi tog under början av 2000-talet.

Hur ser du på den generationsväxling som skett i klacken?

Jag tycker generationsväxlingen är tråkig men inte så oväntad. Jag förstår inte varför så många känner att de måste lämna klacken och flytta sittplats men samtidigt har det gjort att vår sittplats är bättre än någonsin. Så det får även positiva effekter men det finns ett behov av att fler som varit med en längre tid står i klacken och berättar för de nya vad som gäller.

Stockholmsarenan ger oss helt andra förutsättningar jämfört med Stadion, vad krävs för att vi ska förvalta detta på bästa sätt och utvecklas till Sveriges bästa supportrar?

Att de som leder klacken och vår supporterkultur jobbar långsiktigt och har tålamod. Det kommer ta tid innan klacken på Stockholmsarenan är grym men vi har alla förutsättningar för att klacken ska kunna växa rejält de närmaste åren och bli ännu bättre än den redan är idag. Jag är dock inte speciellt orolig då jag har stort förtroende för de som leder klacken och vår supporterkultur och jag tycker redan idag att vi kan se resultatet från det hårda jobb de lagt ner de senaste åren för att utveckla klacken.

Hur åker du till Växjö på söndag?

JK-buss! Det ska bli oerhört kul och ett bra slut på den här säsongen.