FAQ om säsongskortet 2014

Dela gärna!

Säsongskorten till säsongen 2014 är nu släppta! Här är de vanligaste frågorna och svaren om säsongskort i klacken:

Vad kostar säsongskort i klacken 2014?

Ordinarie pris är 1 200 kronor och för ungdomar upp till 20 år, studenter och pensionärer är priset 1 050 kronor. Dessa priser gäller enbart för medlemmar i Järnkaminerna 2014. Vill man köpa klacksäsongskort utan att vara medlem blir priset istället 1650 kr. Läs mer om biljettsläppet i klacken HÄR och köp ditt säsongskort HÄR!

Hur fixar jag medlemskap i JK och vad kostar det?

Vi har nu öppnat medlemsuppskrivningen för nästa år! Du kan antingen köpa säsongskort innan du blir medlem eller i omvänd ordning, bara du kan uppvisa medlemsbevis när du hämtar ut säsongskortet i vår. Bli medlem i Järnkaminerna 2014 HÄR! Det kostar som vanligt 150 kronor, lägg gärna till Supporterhundringen. Vill du inte köpa det på länken ovan kan du köpa det i vårt souvenirbås på Hovet och anordnade pubkvällar tills fotbollssäsongen börjar.

Varför är det bara JK-medlemmar som får rabatt?

En viktig anledning till att JK-medlemmar premieras är att Järnkaminerna har mycket lättare att föra dialog och förhandla med DIF (och andra) genom en stark medlemsbas i klacken. Bara de mycket förmånliga priserna i sig är ett bra exempel på hur ett starkt JK kan bidra till bättre förutsättningar för de som står i klacken och vår supporterkultur i stort.

Vi har dock varit tydliga med att den som vill ska kunna stå utanför, men då får man inte ta del av rabatten. Priset i klacken blir då 1650 kronor istället för 1200/1050 kronor.

Varför ska man skaffa säsongskort?

Köper du säsongskort garanteras du en plats i klacken på samtliga 15 hemmamatcher. I dessa ingår bland annat hemmapremiären, vårderbyt mot råttorna, matcherna mot Malmö, Göteborg, Helsingborg och självklart alla andra brögäng i serien. Förra säsongen slog vi alla tiders rekord med säsongskortsförsäljningen. I år är siktet inställt på 10 000. Det var många som ångrade sig att de inte köpte säsongskort förra säsongen. Inför exempelvis derbyt var det en sällan skådad biljettrush och det var många som stod utan biljett på matchdagen. Med säsongskort slipper du denna risk. Dessutom till ett billigare pris än om du köper lösbiljetter.

Vilken sektion är klack och vad är Sofialäktaren?

På Stockholmsarenan tillhör hela den södra kortsidan, totalt nästan 6000 platser, klacken. Självklart fyller vi inte dessa under samtliga hemmamatcher, då är endast det nedre etaget är klack. Men vid de stora matcherna tillhör även det övre etaget klacken.

Länge kallades vår klack på Stadion för Sofialäktaren med anledning av dess belägenhet på Drottning Sofias väg. Namnet har vi tagit med oss till Stockholmsarenan. Sofialäktaren känns lätt igen genom den enorma banderoll som hänger mellan etagen på den södra läktaren.

Finns Kombikortet (klacksäsongskort i både fotboll och hockey)?

JA! Du kan köpa Kombikortet HÄR. Då får du hela säsongen 2014 i fotboll och säsongen 2014/2015 i hockey inklusive ett medlemskap i JK. Priset är precis som förra året 2 200 kronor för ungdomar under 20 år samt studenter och 2 500 kronor för övriga.

Gäller rabatten på priset även medlemmar i DIF?

Nej. I klacken är det enbart medlemmar i Järnkaminerna 2014 som får rabatten.

Kan jag köpa säsongskort trots att jag inte är medlem i JK 2014 än?

Ja. Det är viktiga är att du kan uppvisa bevis på medlemskap (medlemskort eller mailbekräftelse) när du hämtar ut ditt säsongskort efter årsskiftet.

Var kan jag bli medlem i Järnkaminerna?

Direkt via vår webblösning eller i vårt souvenirbås på Hovet (senare även på Stockholmsarenan). Vi kommer även under året att anordna pubkvällar där du kommer kunna bli medlem. Vanligt medlemskap kostar som sagt 150 kronor, men du som vill premiera två viktiga delar av vår supporterkultur – våra bortaresor och tifoverksamheten – kan lägga till “Supporterhundringen”. Detta innebär att du donerar 100 kronor som oavkortat går till Sofialäktaren tifo samt Reseklubben.

Varför ska jag vara medlem i Järnkaminerna?

Läs gärna vår särskilda text om medlemskapet, men i korthet innebär JK-medlemskap att:

– Du stöttar en supporterförening som för dialog med DIF och andra parter som påverkar DIF, för att ge bästa möjliga stöd till Djurgår’n och utveckling av vår supporterkultur.
– Du får åka med JK:s bussar till bortamatcher.
– Du får rabatt på utvalda JK:s souvenirer.
– Du får andra förmånliga medlemserbjudanden.
– Du hjälper JK att hjälpa Djurgårdens IF, vilket ju är målet med det vi sysslar med som supportrar.
– Du får köpa säsongskort till Sofialäktaren 2014 för det grymma priset!

Hur köper jag säsongskort i klacken?

Det gör du genom att trycka HÄR!

Var hämtar jag ut mina säsongsbiljetter?

Information kommer från DIF kring detta, håll utkik på DIF.se.

Jag vill ha säsongskort på en annan sektion – hur gör jag?

Då trycker du HÄR!

 

Har du ytterligare frågor om klacksäsongskortet eller JK-medlemskapet mejla [email protected]

Har du andra frågor om säsongskort i stort så når du DIF på [email protected]