Guiden till Berlin

Dela gärna!

På torsdag är det slutligen dags. DIFs första Europaäventyr på många år! För första gången sedan 1991 spelar DIF Hockey ett slutspel i ett europeiskt mästerskap/turnering.

1991 var skådeplatsen Düsseldorf och en busslast kaminer såg DIF ta hem Europacup-bucklan mot just Düsseldorf. Den här gången kommer vi vara betydligt fler på plats som sjunger fram de våra till stordåd. Vi räknar med minst 500 man nere i den östbelagda huvudstaden.

Många Djurgårdare kommer att bo runt Alexanderplatz och de olika hotell som finns där. Alexanderplatz ligger i centrala Berlin och du tar dig dit med de flesta tunnelbane- och pendeltågslinjer.

Trots idoga försök och stadens gigantiska utbud av pubar och barer har vi hittils inte fått tag i nåt hak som är villiga att öppna upp för oss hundratals besökande Djurgårdare. En pub- och krogtät del av staden är Fredrichstrasse Banhof (tunnelbana och pendeltågsstation) som endast ligger en station ifrån Alexanderplatz.

Vi uppmanar därför alla Djurgårdare att samlas vid Fredrichstrasse och på klassiskt Djurgårdsmaner intar ett hak och förgyller deras eftermiddag/kväll med skönsång. Samlingar blir:

Torsdag 19 december klockan 14.00
Lördag 21 december klockan 14.00
Söndag 22 december klockan 15.00 (vid final)

Många undrar givetvis vad fredagskvällen kommer att erbjuda i DIF-väg och det bestämmer vi gemensamt på torsdagens match.

  • JYP Jyväskylä – DIF Torsdag 19 december 17.00 Sportforum Wellbechpalats – Första matchen spelas mot finska JYP på torsdag 19 december i den gamla slitna Sportforum Wellbechpalats Närmaste stora station är “Landsberger alle”.
  • DIF – Luleå Lördag 21 december 17.00 O2 World arena – Andra “grundseriematchen” spelas mot Luleå i O2 World arena. Tiden är satt till 17.00 och alla kommer få stå samlat på nedre etage. Dit tar du dig med tåg till “Ostbanhof”.

Vinner vi dessa båda matcher så spelas finalen söndag 22 december klockan 20:15 i O2 World arena mot ett ännu okänt motstånd.

Har du frågor när du är där nere kommer JK att ha flera representanter nere i Berlin. Bland annat kommer vår reiseführer Joel Andersson att finnas på plats. Du kan nå honom på telefonnummer 070-270 53 62.

Berlin

Berlin är en världsstad som bjuder på allehanda aktiviteter. Vill du testa nattklubbar, pubar och barer ligger det en hel drös runt Fredricstrabe, även Simon Dachstrabe sägs vara en gata med ett överväldigande utbud av nattliv.

Sista minuten till Berlin

För dig som fortfarande tvekar – ÅK TILL BERLIN, du kommer garanterat inte ångra dig! Det går flyg från Arlanda med flertalet bolag både torsdag, fredag, lördag och söndag för alla som vill åka. Så om du inte vill/kan stanna under hela vistelsen kan du fortfarande åka ner. Vem vill inte kunna minnas resan till Berlin 2013 om 20 år?

VI SES I BERLIN!