Intervju med Yiddo inför matchen mot Union Berlin

Dela gärna!

Vi tar tempen på Djurgårdsfamiljen inför årets första match, det glödheta mötet med Union Berlin lördag 25 januari. Först ut blir Peter V, alias Yiddo, 29 bast hemmahörandes på Slakthuskurvan på Stockholmsarenan.

Tjena Yiddo! Snart dags för fotbollspremiär, hur är det med fotbollsabstinensen såhär i mitten av januari?
Abstinensen efter DIF är större än någonsin för min del. Ända sen mff hemma så har jag upplevt en grym glädje och stolthet i Djurgårdsfamiljen. 2013 var förmodligen det roligaste DIF-året jag varit med om och ser verkligen fram emot 2014.

Träningsmatch mot Union Berlin på tele2? Vad tycker du om det upplägget inför säsongen?
Tror att Union Berlin på Stockholmsarenan kan bli riktigt fett, folk jag snackat med verkar jävligt taggade. En av fördelarna med SA är ju att såna här matcher blir möjliga i januari.

Vad känner du till om tysk supporterkultur, och Union Berlin och dess fans?
Har väl ingen vidare koll på Berlin eller tysk läktarkultur överlag, anglofil som man är, mer än att den verkar präglas av en stark ultraskultur, dålig klädstil och feta bortaföljen. Som sagt, folk verkar taggade men jag har ingen aning om hur mycket folk det kan bli. Tyskarna ryktas ju bli uppåt 2000 pers vilket vore helt galet. Blir många magväskor.

Vad har du för förhoppningar på oss på läktaren mot tyskarna?
En taggad Djurgårdsfamilj som redan match ett 2014 går loss rejält på läktarna!

Passar även på att fråga vad du har för förväntningar på Helsingborgsresan och läktaråret 2014?
2014 börjar verkligen på bästa sätt med Union Berlin på Stockholmsarenan, releasefest för Sofialäktaren 2013 och nyheten om att det blir ett Groovy train till Helsingborg i premiären. Äntligen tåg! Tror att vi kommer ta ytterligare några kliv på läktaren iår och att samspelet mellan Sofialäktaren och Sveriges högljuddaste och snyggaste sittplats kommer få resten av landet att snacka om festen på Djurgårns arena. Let´s have it!

 

Vi tackar Yiddo för intervjun, och uppmanar er alla att köpa förköp till DIF-Union Berlin! Alla biljetter till matchen kostar 100 kr och de kan du köpa här!