"Deras hymn känns lätt schizofren" – intervju med SLO-Lena inför lördag

Dela gärna!

Tre dagar återstår till 2014 års fotbollspremiär! Vi snackade med vår grymma SLO Lena Gustafson Wiberg inför matchen och säsongen som alla snackar om.

På lördag är det äntligen dags för fotbollspremiär! Hur taggad är du?
Jag ville inte att förra säsongen skulle ta slut. Det kändes lite som när en bra film tar slut för tidigt. Nu får jag äntligen hänga med världens bästa människor igen.

Vad har du för förväntningar på det tyska bortaföljet?
Att de har med sig trummor.

Du var en av många djurgårdare som var nere i Berlin för European Trophy och såg Union spela live. Vad är dina intryck av deras supporterkultur?
Deras ‘hymn’ känns lätt schizofren, men de hade bra tryck i flera ramsor. Lagkaptenen Torsten verkar vara en ikon, minst sagt. Jag såg även Union för något år sedan i deras bortaderby mot Hertha Berlin och jag måste säga att jag var imponerad av deras uthållighet trots att de var totalt underlägsna i antal.

Det är ett enormt intresse för lördagens match. Hur många kan vi bli till slut, tror du?
Nog hoppas jag på över 5000, vore galet om vi inte fixade det. Eller kanske 6000. 7000 vore förbannat kul.

Vad du har för förväntningar på resten av Alsvenskan 2014 med start i Helsingborg den 30/3? Vad blir årets positiva överraskning?
2014 är ju första hela säsongen på Stockholmsarenan. Nu kommer nivån sättas på allvar. Jag tror att många i fotbollssverige kommer bli överraskade, vi vet dock vad vi kan. Jag är även övertygad om att vårt bortaresande kommer att öka i år.

Sportsligt så är jag försiktigt optimistisk, jag tror dock att Prijovic kommer bli sjukt jobbig för våra motståndare.

 

Du kan köpa biljett via nätet HÄR eller smidigt genom att ringa 0771-31 00 00.

Klackbiljetter till Sofialäktaren kan du även köpa direkt i DIF-butiken på Nybrogatan 20.