"Då fattade man vår publika potential" – intervju med Tommie Arvidsson

Dela gärna!

Två dagar kvar till årets fotbollspremiär! Längtan är olidlig. Sist ut i intervjuserien blir ingen mindre än Tommie (PGC) Arvidsson.

På lördag är det äntligen dags för fotbollspremiär! Hur taggad är du?
Jag har inte känt mig såhär taggad inför en träningsmatch sen 1999.. Förra hösten visade DIF både på plan och läktaren vilken potential vi har och man vill bara kasta sig in 2014 och fortsätta på den vägen.

Vad har du för förväntningar på det tyska bortaföljet?
Jag tror de kommer vara jävligt bra, de kommer vara tighta och organiserade på läktaren. För dom är det här en stor match då de sällan spelar matcher i Europa och en chans att visa upp sig, så de kommer försöka göra det mesta av resan och möjligheten. 

Du är gammal i gamet och har verkligen vaknat till liv på sistone. Vad är det som gör att du känner dig så taggad på DIF just nu?
Förra säsongen var speciell, sista Stadionsäsongen, mardrömsstart, arenaflytten, magiska hösten. Känslomässig berg och dalbana som det var omöjligt att inte påverkas av. Trodde aldrig att arenaflytten skulle bli ett lyft för oss men det blev det verkligen. Inget ont om Stadion, men i ärlighetens namn var den läktarmässigt ett handikapp för oss, och när det gäller att skapa stämning. Det blev ännu tydligare när vi väl äntrade Stockholmsarenan, först då fattade man vår riktiga publika potential. 

Det är ett enormt intresse för lördagens match. Hur många kan vi bli till slut, tror du?
Blir vi över 5000 Djurgårdare tycker jag det är bra, jag menar det mesta som varit på en förträningsmatch förut i Sverige är ungefär 4000, och det slår vi med råge. Men nu ser det ut som vi blir ännu fler än 5000 då det redan är över 4000 sålda… vore helt grymt om det blir 7000 DIF på plats!

Du är den av de som drivit igång kampanjen 5000 man till Helsingborg. Tror du att vi kan bli så många 50 mil bort?
Absolut! Det är en enorm siffra men fullt möjligt för oss! Vi har på derbyn över 10 000 som står upp och sjunger som en klack, varför skulle inte hälften av dom kunna komma iväg på en bortapremiär? Vi ska fixa det, och surret redan nu tyder på att resan till Helsingborg kommer bli oförglömlig och någonting som får hela Supportersverige att se på oss med avund!

Vad blir årets positiva överraskning?
Sportsligt tror jag Erton kommer utvecklas ännu mer och bli landslagsmässig, tyvärr för bra så att det blir svårt att behålla honom.

På läktaren hoppas och tror jag att Ultraskulturen på Sofialäktaren utecklas ännu ett snäpp och att vi totalt sett höjer vårt publiksnitt.

 

Biljett till matchen köper du HÄR eller smidigt genom att ringa 0771-31 00 00.

Klackbiljetter till Sofialäktaren kan du även köpa direkt i DIF-butiken på Nybrogatan 20.