Uttalande angående matchen mot Union Berlin

Dela gärna!

Järnkaminernas styrelse om det som hände inför och under träningsmatchen mellan DIF och Union Berlin.

Under lördagens träningsmatch mot Union Berlin utspelade sig scener som vi inte vill se på våra läktare och vår arena.

Från Järnkaminernas sida vill vi börja med att återigen klargöra följande:

Vi vill återigen påminna om att det råder nolltolerans vad gäller inkastade föremål. Detta gäller inte minst pyroteknik. I går klarade sig vår SLO turligt nog undan med “bara” en svullen hand efter att en stor banger kastats in. Konstgräset lär behöva repareras efter inkastade bengaler både från djurgårdare och tyskar.

Järnkaminerna står för en positiv läktarkultur där våld aldrig kan vara en naturlig del. Under vintern har ett internt arbete kring riktlinjer för våra läktare dragits igång där nu fler berörda ska få komma till tals. Målet är ett manifest som beskriver hur man förväntas bete sig på Sofialäktaren.

Nu hoppas vi att DIF Fotboll och andra parter utreder exakt vad som gick fel kring matcharrangemanget. Uppenbarligen missbedömdes flertalet risker i samband med matchen, vilket öppnade möjligheten för personer med fel intentioner att bland annat ta sig in på innerplanen.

Järnkaminerna kommer fortsätta arbeta stenhårt för en positiv supporterkultur och göra allt för att säsongen 2014 ska bli den fotbollsfest vi alla önskar.

Köp säsongskort på Sofialäktaren – tillsammans är vi Djurgårdens IF.

/Järnkaminernas styrelse