Intervju med Ludde Frishammar

Dela gärna!

Vi har ett väldigt högt mål uppsatt för säsongskortsförsäljningen. Vissa väljer att lägga ner lite mer engagemang än andra på att se till att vi når vårt uttalade mål.

Hallå där Ludde Frishammar som i lördags sålde hela 18 säsongskort till klacken! Hur var matchen mot Mariehamn?
– Jag får ju i vanliga fall inte se så mycket av matcherna från min plats på räcket, därför tycker jag att det är extra kul med försäsongsmatcher. I vanliga fall kan jag passa på att njuta av att snacka skit med mina vänner och kolla på fotboll under matcherna på Stadshagen, men i lördags missade jag stora delar av Mariehamnsmatchen på grund av att jag gick runt och sålde säsongskort istället.

Vilken spelare är du mest nöjd med?
– Att Jawo fortsätter i Djurgår’n är jag väldigt nöjd med, jag hoppas att han blir den kulturbärare han borde vara och fullföljer alla fem år på kontraktet. Sen blir jag alltid lika glad över att se Emil med Djurgårdströjan på.

Vilka vann klackmatchen?
– Det var inte mycket till klackmatch i lördags, men det var kul med ett par fulla ålänningar på plats som gormade någon ramsa då och då. Det enda ord jag kunde höra när jag var borta vid deras hörn var ”taxfree, taxfree”.

Du gick runt på Stadshagen och krängde hela 18 säsongsbiljetter till klacken alldeles själv. Är du nöjd eller kan du bättre?
– Jag är nöjd, det är 18 fler kort än vad som skulle sålts annars i lördags och det innebär närmare 20.000 välbehövliga kronor till DIF. Sofialäktaren kommer att ta fart snart, men än så länge har det gått alldeles för trögt. Folk vet om att det finns många platser på Sofia, och blir bekväma på grund av det. Jag betalade mitt säsongskort första dagen det var möjligt, eftersom folk alltid drar folk, och eftersom Djurgår’n behöver få in varje krona som går att få in just nu.

Det har ju varit lite problem med biljettsystemet men nu har det tagit fart rejält på säsongskortsfronten. Den har nästan fördubblats på bara en vecka. Vad tror du att klacken slutar på i antal säsongsbiljetter? Blir vi fler än förra året?
– Jag tror att vi kan bli fler än förra året! Jag tvivlar på att det finns någon som stod på Sofialäktaren förra året som inte känner sig nöjd med vad vi presterade, och inte tycker att vi hade jävligt kul. Däremot måste vi bli tydligare med vad som gäller på Sofia. Det är en plats som är till för att sjunga och ge allt för Djurgår’n i 90 minuter. Om det inte passar så finns det andra sektioner till samma pris. Fågelholkar är inte välkomna på Sofialäktaren i mina ögon.

Hur går man till väga om man vill hjälpa DIF att sälja säsongsbiljetter till klacken så som du gjorde?
– Är man sugen på att hjälpa till för att driva försäljningen åt DIF och i första hand Sofialäktaren tycker jag att man i första hand borde kontakta JK och erbjuda sin hjälp. All hjälp är välbehövlig och det är kul att lägga ner tid på Djurgår’n!

Det som händer den närmsta framtiden är annars att jag tillsammans med några andra supportrar planerar att arrangera en ringa-runt-kväll där vi ska ringa så många gamla säsongare som möjligt som ännu inte förnyat sina säsongskort. Annars är något som alla borde kunna göra att hetsa samtliga Djurgårdare i sin bekantskapskrets att köpa plåtar.

Varför är det viktigt med folk som är ute och trycker säsongsbiljetter i handen på folk?
– DIF är uppenbarligen underbemannade och hinner inte med att göra saker i den utsträckning de skulle vilja. Jag tycker att det är viktigt att Djurgårdare lägger ner ideell tid på Djurgår’n och tar egna initiativ för att haussa säsongen. Om det innebär att ringa runt till sina vänner, maila JK med kampanjidéer, ägna mängder av timmar för att tifosäsongen ska bli så bra som möjligt eller att sälja säsongskort, det spelare mindre roll så länge man gör något. Det finns fler som skulle kunna göra mer.

Vad ser du mest fram emot just nu?
– Fotboll såklart! Trots att det hände en del skit på Unionmatchen så tar jag med mig den fantastiska stämning vi skapade på en träningsmatch, det var helt sjukt. Nästan 8000 personer som var sugna på att kolla DIF i januari, det är helt underbart.

Hur många bussar blir vi ner till Helsingborg?
– Tvåsiffrigt hoppas jag! Jag är dålig på siffror, men jag hoppas att jag blir motbevisad och att det faktiskt dyker upp 5000 Djurgårdare i Helsingborg. Jag åker med JK-tåget, sist det var tåg stod jag som ansvarig för hela resan, det ska bli skönt att bara vara tågvärd den här gången. Det kan nog bli jobbigt nog om jag känner mina vänner rätt..

Köp ditt säsongskort till klacken på Sofialäktaren HÄR!