"2013 var ett förspel" – intervju med landsorts-DIF

Dela gärna!

Den 30 mars invaderar vi Helsingborg. Blåränder från landets alla hörn och kanter kommer att vallfärda till Skåne för att ge DIF ett enormt stöd! En av dem är Christoffer Dahlqvist från Göteborg.

Hej Christoffer! Hur tar du dig till bortapremiären i Helsingborg?
– Jag och några polare tar tåget ifrån Göteborg dagen innan.

Du bor långt bort från Stockholm, hur många hemmatcher ser du på en vanlig säsong?
– Jo jag gör ju det, men det brukar bli någonstans mellan 5-8 hemmamatcher ifrån Göteborg under en ”vanlig” säsong. 2013 var dock ett rekordår för mig då jag tågade/bussade runt 900 mil för DIF.

Vad tror du om läktarsäsongen 2014?
– Ser 2014 som något stort kring läktarkulturen hos DIF, 2013 var ett förspel till årets säsong. Synkningen mellan Sofialäktaren och aktiv sittplats fortsätter i samma stil, topparna var magiska och det lär det även bli i år! Ungdomarna på Sofialäktaren har blivit ett år äldre och fått lite mer bas i rösterna, kommer bli mer samspelta. Dessutom bli aktiv bara mer och mer sammansvetsat. Så 2014 kommer bli ett riktigt bra år tror jag både på plan och läktaren.

Ser dock gärna att vi får igång östra lite mer, tuff uppgift men men, sen övre Sofialäktaren vill jag ha gång mer. Varför inte sätta upp ett par högtalare även där (vid större matcher)?

Sen sist men inte mist måste jag ge cred till Pang och Ludde, utan er så vetti fasen alltså, samt övriga i UCS – bra jobbat!

På bortaplan är det ofta många landsortssupportrar på plats, hur ofta ser du DIF på bortaplan?
– Ja det håller jag med om och vill verkligen puffa för oss utanför Stockholm. Har nu åkt aktivt sedan -96 och ser verkligen en stor skillnad genom åren. JK bussar/tåg i all ära men att pussla ihop en 30-50 mil resa själv med tåg/buss, köra sena nätter och vissa fall vara tvungen till hotell är inte så lätt alla gånger. Lyfter på hatten till alla skåningar som jag ser på flertalet av matcherna, särskilt till käglan, lång historia 😉

Själv ser jag på dom flesta matcherna runt 25-30 mils radie ifrån Göteborg.

Hur tror du att vi kan få fler att åka på bortamatcherna?
–       Oj det var en svår fråga. Jag tycker det förslaget om Supporterhundringen var ett klockrent förslag för att få ner busspriser mm. Jag tror dock att man får titta lite mer globalt, varför inte se hur supportrarna i England gör för att ta sig till bortamatcherna? Sen tror jag stenhårt på att jaga sponsorer till bussar/tåg. Finns ju en hel del täta personer/företag inom DIF som säkert hade velat hjälpa till. Visst det finns säkert många som är emot förslag om sponsorer m.m. men det är å andra sidan sett 2014 nu, många vardagsmatcher samt studenter/familjer som inte är alltför täta. Dessutom, Djurgårdsfamiljen bara växer och växer.

Vi satsar på att bli 5 000 man i Helsingborg, tror du att vi klarar av målsättningen?
– Hoppas verkligen det, blir dock en tuff uppgift! Ska jag vara ärlig så tror jag faktiskt att det blir svårt. JK gör ett riktigt bra jobb kring resan så jag hoppas verkligen att Djurgårdsfamiljen tar sig i kragen och drar ner, ska vara fest när DIF kommer oavsett ålder och kön!

Och till sist, kommer de ha en chans på läktaren?
– Haha ungefär lika troligt som att Jawo lirar högerback 2014.

Läs mer och skriv upp dig till bortapremiären HÄR!