Så kan vi köpa upp sittplats

Dela gärna!

Sedan lottningen av Allsvenskan har vi i Järnkaminerna satsat stenhårt på att premiären i Helsingborg ska bli en stor publikfest.

Vi var tidigt ute med att vi satsade på att bli ett rekordfölje på 5000 man, vi visste att det skulle bli hårt jobb för att få så många att åka och bidra till publikfesten i Helsingborg, men vi trodde aldrig att antalet biljetter till oss skulle bli ett problem. Vi aviserade tidigt till Helsingborg att behövde få sittplatsbiljetter förutom vår bortasektion, för att rymma antalet Djurgårdare. Med fjolåret som facit så var det cirka 8500 Helsingborgare på matchen, och 5800 tomma platser på Olympia, så vi trodde givetvis att Helsingborg skulle glädjas över vår storsatsning och bidragande till en publikfest i premiärmatch i Allsvenskan, vilket gagnar Helsingborg både ekonomiskt och intressemässigt.

Vi har även även bett om att få börja sälja biljetterna på bortasektion för länge sedan för att påvisa vårt intresse, utan något som helst gehör från Helsingborg. Vi har i nuläget 1 tåg och 14 bussar klara, med tre veckor kvar till avspark, så många anmälda har vi aldrig haft till en bortapremiär, och då är det ändå nästan tre veckor kvar till match.

Vi får endast 3000 biljetter på ståplats
Istället har Helsingborg skjutit på biljettsläppet och sent omsider helt ställt sig på tvären, och vägrar ge oss mer biljetter än vad bortasektionen på 3000 man rymmer. Det kommer tyvärr medföra problem, då 3000 platser inte kommer räcka till oss på långa vägar.

Vi vet att Helsingborg valt att blockera över 2000 sittplatsbiljetter i närheten av vår bortasektion, men nu har Helsingborg plötsligt bestämt sig för att just de sektionerna de ska gå till “företagskunder”.

Vi vet att andra Djurgårdsrelaterade sidor har gått ut med uppmaningen “köp sönder hela Olympia” i syfte med att alla Djurgårdare som redan planerat sin resa ska komma in på matchen, då 3000 biljetter inte kommer räcka till. Det kommer innebära att Djurgårdare och Helsingborgare kommer stå blandat över hela arenan, något vi helst vill undvika. Just därför var vi tidigt ute och bad Helsingborg om tilldelade sittplatssektioner så vi kunde stå samlat, och man kan planera säkerheten efter det.

Vi förstår att man som hemmaförening prioriterar sin publik först, men i det här fallet är det uppenbart att det för Helsingborg mer har handlat om att utesluta och försvåra så mycket som möjligt för oss än att faktiskt fylla Olympia med sin egen publik.

Vi hoppas att Helsingborg är mer tillmötesgående
För andra året rad åker vi flera tusen Djurgårdare ner till Helsingborg för att bidra till publikfesten. Tyvärr får vi istället känslan att för Helsingborg är vi ett problem, istället för en tillgång som bidrar med tusentals åskådare till deras arrangemang. Vi hoppas att Helsingborg tänker om, och ger oss ytterligare biljetter vilket skulle både generera mer publik, och bättre säkerhet på matchen. Det skulle ge förutsättningar för en fantastisk premiärmatch i Allsvenskan för båda lagen, och dess supportrar, inför ett förhoppningsvis “Fyllt Olympia”!