Hallå där Martin Lundgren – Titelhållare i nu ringer vi er

Dela gärna!

Martin Lundgren, känd supporterprofil inom Djurgårdsleden som varit involverad i såväl Järnkaminerna, Ultras Stockholm, Fabriken, UCS, som säljare på DIF Fotboll och synlig titt som tätt på räcket kommer på onsdagen vara en del av supporterinitiativet ”Nu ringer vi er”. Förra året var Martin den som sålde absolut flest både säsongsbiljetter och biljettpaket när vi drog igång ”Nu ringer vi er”.

Vi fick ett par ord med en taggad Martin inför den stundande ringkvällen på onsdag kväll.

Kommer du försvara din seger från föregående år?

– Ja. Självklart.

– Samtidigt känner jag mig ödmjuk inför uppgiften och är väl medveten om att det är mig alla vill slå i år. Det kommer krävas full fokus, energi och hårt jobb.

– Jag fick på omvägar höra att Johan Wieslander från DNA gått och skrutit vitt och brett om att han minsann sålt sand till beduiner och massa andra haranger. Men för mig känns det som tomma ord. Jag vet hur man säljer DIF och vad Djurgårdsfamiljen vill ha helt enkelt.

 

Vad tror du om kvällen som helhet?

– Som vanligt när det handlar om Djurgårdsfamiljen så vet man att det alltid blir en bra kväll. Mycket bra folk som kommer och hjälper till ideellt för att driva vår förening framåt, vad mer kan man önska? Att sitta med djurgårdare och prata med andra djurgårdare för att hjälpa Djurgårn är det bästa av alla världar.

 

DIFTV kommer att vara på plats kommer vi få höra någon typ av säljskola?

– Inte alls omöjligt. Jag har suttit hemma framför youtube och tittat på Glenngarry Glenn Ross-klippet med Alec Baldwin. Vi kan väl lugnt konstatera att den som tar kaffe utan att ha kommit till avslut kommer att få sig en hårtork utan dess like. I Djurgårns tjänst finns inga genvägar. ABC – Always be closing.

 

Nils och Johan från DIFpodden vill höja ett varningens finger om att de kommer sälja en hel del eftersom Nils nu är ”DIF i etern” och således har ett försprång då många kommer känna igen hans röst samt att Johan som är säljare till vardags har det i blodet.

– Ja, visserligen. Det blir en utmaning. Men då säger jag så här. Jag kommer sälja lika många plåtar, om inte mer än vad alla deltagare från DIFpodden kommer att sälja tillsammans. En svala gör ingen sommar, som det bekant heter.

 

Vem ser du som det största hotet just nu i så fall?

– Det kommer bli svårt att rå på såväl Ludde som Pang då de just nu har det ganska förspänt med att sälja till klacken då biljettpriserna där skiljer sig ganska mycket mot övriga arenan. Att de båda också stått på räcket de senaste säsongerna gör ju att många yngre supportrar som blir uppringda köper i ren eufori.

 

Några sista ord?

Ja!

Ett – om jag vinner så säljer jag tågbiljetten för tvåhundra kronor som går direkt till Sofiatifo.

Två – jag utmanar alla andra deltagare. Ni mot mig. Säljer ni tillsammans för större totalsumma än mig skänker jag ytterligare tvåhundra kronor till Sofiatifo.

Tre – har du en kompis som inte bestämt sig och behöver en knuff? Maila mig namn och nummer på [email protected] så garanterar jag att personen i fråga gör oss andra säsongare sällskap! (Tim Pang låter hälsa att ni även kan maila honom om ni hellre vill bli uppringda av en ung och fräsch capo för att förlänga ert säsongskort! [email protected] )

Vi tackar Martin Lundgren för ett inspirerande samtal och hoppas att så många som möjligt anmäler sig. Det finns ett begränsat antal platser till onsdagens ringkväll. Du borde givetvis själv vara en del av den här kvällen och hjälpa DIF att nå vårt högt uppsatta mål om 10 000 sålda säsongsbiljetter. Du anmäler din medverkan på [email protected]