Inför bortapremiären

Dela gärna!

Nu på söndag är det äntligen dags för allsvensk premiär! Precis som föregående år är det Helsingborgs IF och Helsingborgs Stad som står värd för festligheterna. Under dagen kommer stadens invånarantal öka med dryga 5000 personer. Helsingborg kommer aldrig mer bli sig likt efter att vi tagit över deras lilla by.

Vår resa till Helsingborg är uppdelad på ett stort tågsett som rymmer 514 personer och 10 bussar som rymmer 544 personer. Totalt 1058 personer åker alltså med JK denna vår(?)söndag för att ställa till med fotbollsfest i Helsingborg. Vi är väldigt glada att så många valt att åka med JK till premiären, det blir vår största resa på väldigt länge.

Här följer matnyttig info inför resan.

Biljetter och medlemskap

För att få åka med JKs tåg och bussar måste du vara medlem i Järnkaminerna 2014. Medlemskapet köper du smidigt HÄR på nätet. Lägg gärna till Supporterhundringen och hjälp på så sätt dig själv och andra djurgårdare att få billigare resor. Dessutom bidrar du till den fantastiska tifoverksamheten. Om du inte har hunnit få ditt medlemskort till avresa räcker det med att du tar med din bokningsbekräftelse antingen i mobilen eller utskriven och visar upp för värden.

De som har köpt tågresa har fått en biljett i handen, spara denna under hela resan. Denna skall kunna uppvisas vid påstigning Stockholms Central såväl som vid påstigning Helsingborgs central inför hemresan. Har du tappat bort din biljett? Skicka då ett mail snarast till [email protected] så kollar vi upp om du finns i våra listor och berättar mer om du hur ska göra vid ombordstigning.

De som har köpt bussresa kommer under lördag kväll få en mobilbiljett skickad till sina angivna telefonnummer. Om du inte har fått den eller inte litar på att din mobil ska hålla hela resan har ni även fått en bussbiljett till mailen. I mailet hittar du en länk till bussbiljetten (blå med en streckkod på). Denna är din bussbiljett. Du kan också skriva ut bekräftelsen som också finns som länk i mailet. Har du ingen skrivare kan du visa upp den i mobilen. Till de som har bokat medlemskap samtidigt som resan har fått ett mail där det står vad du har bokat (resa+medlemskap). Det är denna du ska skriva ut och visa upp som medlemsbevis om du inte har hunnit få ditt kort till avresa. Ska du inte åka med hem på bussen ber vi dig informera din bussvärd om detta så att denne inte tror att du är borttappad.

Boaormen

Tåget är 9 vagnar långt, består av 7 sittvagnar, två barvagnar och rymmer totalt 514 personer. Tåget kommer gå från spår 19 på Stockholms Central klockan 06.26. Tåget rullar in på spåret klockan 06.04 för ombordstigning. Vid påstigning skall du visa din tågbiljett för Järnkaminernas tågvärdar och JK-vakter.  För att du skall hitta rätt på tåget har vi här gjort en vagnsguide:

– Vagn 1: “114 33” – vagnsvärdar Jakob Bladh och Johan Ovefeldt

– Vagn 2: ”UCS med vänner” – vagnsvärdar Ludvig Frishammar, Tim Pang och Johan Arvidsson

– Vagn 3: ”467/114 33” – vagnsvärdar Tommie Arvidsson, Stefan Bodingh och Björn Arvidsson

– Vagn 4: ”Slakthuskurvan” – vagnsvärdar Martin Lundgren

– Vagn 5: Barvagn

– Vagn 6: Barvagn

– Vagn 7: “Järnkaminerna/blandad vagn” – vagnsvärdar Viktor Adolfsson, Dan Blomberg och Jocke Larsson

– Vagn 8: “Järnkaminerna/blandad vagn” – vagnsvärdar Adam Szulkin, Jan Szulkin, Anna K Berg och Frida Stiller. I denna vagn är det så kallat JK-center där du kan köpa souvenirer, anmäla intresse om du i framtiden vill hjälpa JK med olika saker, och anmäla dig till kommande resor.

– Vagn 9: “Relativt lugn vagn” – vagnsvärdar Thomas Nylander, Harri Korhonen, Emil Sjöqvist och Niklas Hernborg

Tåget är framme vid Knutpunkten (Helsingborgs centralstation) cirka klockan 11.07. Ingen egen alkoholförtäring är tillåten på tåget, barvagnarna kommer vara öppna på hemvägen men inte på ditvägen p.g.a. svensk alkohollagstiftning.

Hemresa sker från Knutpunkten (Helsingborgs central) klockan 18.35. Hemkomst till Stockholm Central spår 19 beräknas till klockan 23.49.

Regler på tåget

 • Egen alkohol är förbjuden på hela resan.
 • Klistermärken är snyggt och vackert, men sätt INTE upp dessa någonstans på tåget då det kommer resultera i saneringskostnader för JK. Sätt ej heller upp några klistermärken på centralstationerna då dessa givetvis ägs av SJ också. Pengarna som detta isåfall skulle kosta lägger vi mycket hellre på att fixa nya tågresor.
 • Ge fan i och paja och svina på tåget, det finns sopsäckar att slänga skräp och burkar i. Drick upp det du har i burken INNAN du slänger den.
 • Pyroteknik är givetvis förbjuden på tåget, dra inte heller av någon pyroteknik på eventuella stopp efter vägen. Ej heller på centralstationerna.
 • Skadegörelse betalas av den som eventuellt utför den och vad det kostar beror på skadans art.
 • Drick med måtta – det är en lång dag och du skall kunna hålla ut hela dagen och må som bäst vid matchstart för att stötta DIF till tre poäng!
 • Sist men inte minst, tågvärdarnas ord är LAG lyssna på deras regler och uppmaningar och samarbeta med dom. Efterföljs inte detta kan du bli avvisad från tåget efter vägen.

Dessa regler måste följas. Vi ska givetvis ha en jävligt rolig tågresa tillsammans, men efterföljs inte ovanstående så kommer vi få väldigt mycket svårare att ordna den här typen av resor i framtiden och det är det ingen som vill.

På tågtavlan i stora hallen på centralen i Stockholm kommer tåget stå benämnt som ”Chartertåg”.

Utresa
Tågnummer 99675
Avgång från Stockholm C – klockan 06:26
Ankomst Helsingborg C – klockan 11:07

Hemresa
Tågnummer 99678
Avgång Helsingborg C – 18:35
Ankomst Stockholm C – 23:49

Mat och dryck

Ombord på tåget kommer följande att finnas till försäljning:

 • Öl 33 cl TT – 49 kronor
 • Vin 37,5 cl – 99 kronor
 • Cider 33 cl – 49 kronor
 • Wrap med kyckling – 54 kronor
 • Lantbröd med rostbiff – 57 kronor
 • Baguette med ost och skinka – 50 kronor

Det kommer även att finnas kaffe, te, bullar, läsk, vatten och godis till försäljning. Enligt svensk lag gäller vårt alkoholtillstånd mellan 11.00 och 03.00, vilket dessvärre betyder att vi inte kommer att ha någon alkoholförsäljning på nedresan.

Bussar

Totalt 10 JK-bussar rullar från Stockholm kl 03.00. Däremot är det just denna natt precis som förra året dags för byte till sommartid. Bussarna kommer med andra ord att avgå 02.00 från Stadion vintertid, men när bussarna åker kommer klockan att ställas fram till 03.00. Var på plats senast 01.30 vintertid för att slippa förvirring.

1 buss är en så kallad Tifo-buss och kommer åka från Stadion kl 00.00 vintertid. Resenärerna i den bussen har fått separat info. Buss 3 är fullkomligt nötfri. Det är med andra ord absolut förbjudet att ta med några sorters nötter på bussen. Detta på grund av flertalet nötallergiker.

– Buss 1: 49 platser – värdar Eric Tillborg

– Buss 2: 49 platser – värdar Emil Idre och Tobias Gebauer

– Buss 3: 50 platser – värdar Gladden och Teddy (OBS! Absolut nötfri buss)

– Buss 4: 75 platser – värdar Jennifer Black och Björn Eriksson

– Buss 5: 65 platser – värdar Robert Kjellander

– Buss 6: 55 platser – värdar Daniel Zachrisson och David Sjöqvist

– Buss 7: 59 platser – Andreas Lundborg

– Buss 8: 57 platser – Kareem Ash och Rickard Wigström

– Buss 9: 46 platser – Charlotte Rejmus och John Ridderstad

– Buss 10: Tifobuss – avgång 00.00

Restid: Cirka 9,5 timmar
Avresa: Bussarna kommer att avgå från Stadion 03.00. Däremot är det just denna natt precis som förra året dags för byte till sommartid. Bussarna kommer med andra ord att avgå 02.00 från Stadion vintertid, men när bussarna åker kommer klockan att ställas fram till 03.00. Var på plats senast 01.30 vintertid för att slippa förvirring.
Ankomst: Cirka 12.30
Matchstart: 15.00
Hemkomst: Cirka 03.00

Regler

 • Drick med måtta, dagen är lång. Släng burkar, flaskor och skräp i uppsatta sopsäckar. Drick upp det som finns i flaskan eller burken innan du slänger det.
 • Uppför dig som en riktig Djurgårdssupporter vid matstopp och mackstopp, håll stil och klass.
 • Inga klistermärken någonstans på bussarna. Detta resulterar i en väldigt onödiga saneringskostnader för JK. Pengar vi hellre lägger på att subventionera resorna.
 • Spyr du kostar det dig 1500 kronor.
 • Skadegörelse betalas av den som utför det och det är är beroende på skadans art vad det kostar dig.

Försäljning

Vi kommer att sälja souvenirer och bortaresor till Mjällby, Malmö FF och Malmö Redhawks på tåget i vagn 8, eventuellt på puben Harrys och såklart inne på arenan. Det är en blandad kompott saker i begränsad upplaga som kommer att säljas så skynda att köpa. Vi kommer resan till ära att släppa ytterligare en ny mössa (140 kronor) samt en ny halsduk (180 kronor)! På matchen kommer du även kunna köpa medlemskap i Järnkaminerna 2014. Vi är just nu hela 2 650 medlemmar och närmar oss därmed förra årets siffra redan i mars!

PÅ SÖNDAG KÖR VI, TILLSAMMANS, SOM EN FAMILJ!