Våra läktare

Dela gärna!

Vi har just nu vårt högsta publiksnitt sedan 60-talet och stämningen på våra matcher är bättre än på många år. Det är lätt att säga att vårt lyft är arenaflyttens förtjänst.

Vissa vill till och med få det till att det är de sportsliga resultaten som har gett vårt uppsving. Men detta är någonting vi har byggt upp i avgrunden av tabellen. Vi har härdats av de motgångar vi har fått utstå och kommit ut på andra sidan starkare än någonsin. Förra sommaren exploderade det vi hade haft inom oss i flera år och resulterade i en masspsykos. Stora publiksiffror på löpande band. En stämning som fick fundamentet i bygget att skaka. Draget vi skapade var omtalat i hela landet och våra antagonister kunde bara sitta bredvid och se på.

Dammet efter vårt nedslag har lagt sig och det snackas inte längre om när vi sjöng in bollen i mål mot Helsingborg. Tinnitusen efter måljublet i den 95e matchminuten mot Göteborg har lagt sig och våra växelramsor under hösten har slutat studsa mellan väggarna. En ny säsong har börjat och draget hittills har inte varit det vi alla hoppats på. Nu är det dags för oss att rycka upp oss. Det börjar på Sofialäktaren och detta är vad som gäller:

– Sofia står för 100% sång, röj och mentalitet. Om du står i klacken ska du bidra, priset är subventionerat just därför. Det är därför inte OK att exempelvis stå med mobilen och smsa eller filma under match, att stå och snacka skvaller med polaren eller att mysa med din partner. DIF är det enda du ska ägna tid åt under matchen.

– Lär dig våra ramsor! Det är alldeles för högt tempo i många ramsor, folk som inte kan texten, melodin och klappar så fort det dras igång en ramsa. Är du osäker på en ramsa är det ditt ansvar att ta reda på hur den går. Leta i vårt sångarkiv, fråga någon på läktaren eller gå in på JK-forum och fråga dig fram, men framförallt – var lyhörd på läktaren!

– Ge fan i att kasta saker! Det spelar ingen roll om du inte når fram till planen eller att det är ett nät framför klacken. Det är mycket folk mellan läktaren och planen, bland annat våra fotografer och SLO:er.

– Tagga DIF, hetsa motståndet. Det är inte OK att stå och skrika könsord till en DIF-spelare för att denna missar ett friläge. Vi ska stötta våra grabbar. Istället för att stå och klaga, sjung halsen av dig!

6482e81015707aae8cd09a7378c873be