Intervju med styrelse-Emil: "Sveriges tramsigaste stad"

Dela gärna!

Intervju med Emil Sjöquist i Järnkaminernas styrelse inför matchen mot Blåvitt.

Vi har stuckit ut den berömda hakan och siktat på 20 000 åskådare mot Göteborg, tror du att det är möjligt?
– Vi vet att vi har ett grymt stöd och är utan att överdriva bäst i Sverige på att mobilisera Djurgårdsfamiljen när det behövs. 20 000 mot IFK Glenn ska inte vara något problem när det är sådan haus kring matchen.

Vissa vill få det till att vi siktar för högt. Hur står sig siffran 20 000 i en seriematch, icke derby?
– 20 000 är en fenomenal siffra i en vanlig seriematch, titta bara på 2005 när vi hade 16 000 på plats och då slogs vi för guld. Vi var 11 000 mot Kalmar och höll en riktigt bra nivå, föreställ er vad 20 000 taggade Djurgårdare kan leverera, det kommer bli GRYMT!

Varför blir det säsongens drag på onsdag?
– För att vi är samlade och taggade. Vi har underpresterat hittills och har inte alls levt upp till vad Sofialäktaren & Slakthuskurvan kan prestera. Nu är vi alla sugna på att visa vad vi verkligen går för, visa hur det är att möta ett Djurgården med en massiv ljudvägg bakom sig. Det är med andra ord en enorm revanschlust och vi är alla sinnessjukt laddade för att visa sillstryparna hur det går till i Stockholm. Det kommer att märkas vilka som är röststarkast i Sverige.

Sofialäktaren lyfte sig stort under matchen mot Kalmar, men även Slakthusläktaren höjde sig ett snäpp. Vilken läktare tror du får störst masspsykos på onsdag och vinner läktarmatchen?
– Det där är alltid svårt. Sofialäktaren kan få massiva ljudtoppar och maler på en hög ljudnivå men när Slakthuskurvan tar i från tårna är det utan tvekan risk för hörselskador. Slakthuskurvan kommer vara laddad på måndag, men jag säger ändå att Sofia tar hem läktarmatchen.

Och slutligen, vad förknippar du mest med Göteborg?
– Glenn Hysén, sill och dåligt väder. Sveriges i särklass tramsigaste stad.