Sveriges bästa sittplats!?

Dela gärna!

Nu är det lite drygt ett dygn kvar till en av årets fetaste matcher och det börjar klia i våra ben. Sofialäktaren är motorn på läktaren imorgon, men med hjälp av Sveriges bästa sittplats kommer stämningen att bli ruggig! KÖP BILJETT!

Vi vet att vi har en unik sittplatspublik i Sverige gällande engagemang och sång och det ska vi vara stolta över. Det finns en del klassiska matcher på Stadion där vår sittplats kört loss på läktaren och varit helt grymma, men vi väntar ännu på en riktig sittplatsklassiker på Stockholmsarenan. Många är de bortasupportrar som i beundran bevittnat vår stämning på sittplats, som är något de aldrig tidigare upplevt eller hört.  Det var vi i Djurgår´n som var först i Sverige med en stor grupp/sektion på läktaren som sjöng, hade engagemang och inlevelse som vilken ståplats som helst. Vi tog växelsången till vårt signum och Sektion F blev ett känt begrepp i Supportersverige, och det le levererades en hel del klassiska läktarinsatser. På Stadion var det främst sektion F och E som öste loss på läktaren, nu är det dags för att Slakthuskurvan på Stockholmsarenan får sitt genombrott.

Slakthuskurvan – som har sin kärna på sektionerna 210 och 310 – har varit riktigt bra och engagerad på Stockholmarenan några matcher, vi minns växelsången mot Helsingborg i fjol t.ex. men har ännu inte riktigt kört loss som de bästa läktarinsatserna på Stadion. Visst har växelsången mellan Sofia och sittplats nått volymhöjder vi aldrig nådde på Stadion, men gällande övriga sånger har det ännu inte blivit en läktarklassiker på Stockholmsarenan där sittplats helt kör loss och sjunger oavbrutet. Det går inte att i förväg bestämma när ett sånt tillfälle blir till, det händer “plötsligt” när läget finns där och DIF-familjen är på det humöret. Men förutsättningarna och den nuvarande taggningen inför morgondagens match pekar onekligen på att detta kan bli den bästa läktarinsatsen på Stockholmarenan hittills..

DJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

752b3fff459382b42990ca2ed466035e