#FairPlay2014 – Rättvisa i svensk hockey

Dela gärna!

Järnkaminerna, Djurgårdshjälpen och IDH startar insamling till DIF Hockey. Läs vårt manifest här.

Något är djupt orättvist inom svensk ishockey.

Vår förening är Hockeysveriges genom tiderna mest framgångsrika. Vi har ett drag på läktarna som ingen av våra konkurrenter ens kommer i närheten av. I våras lyckades vi – mot alla odds och experttips – äntligen ta oss tillbaka till hockeyns finrum, till Hockeysveriges och stockholmarnas glädje.

Alla är överens om att både svensk hockey och Stockholm blir mer attraktivt med Djurgården i SHL. Mesta Mästarna fyller stadens arenor med hockey av internationell toppklass och hundratusentals åskådare varje år och är en stark, positiv kraft i Stockholm.

Men där de andra lagen har moderna arenor och utmärkta träningsanläggningar, spelar vårt lag på ett nedgånget Hovet och saknar motsvarande träningsmöjligheter. Där de andra lagen tjänar miljonbelopp på hemmaplan har Djurgården Hockey betydligt sämre intjäningsmöjligheter på Hovet. Där andra städer står bakom sina lag och sätter värde i deras bidrag till stadens idrott, nöjesliv och varumärke visar Stockholms Stad – genom sin brist på handling i dessa frågor – att man inte bryr sig nämnvärt om sitt enda SHL-lag.

Utöver denna orättvisa ska DIF dessutom ensamt bekosta den fallskärm på sex miljoner kronor som införts för det lag som trillar ur SHL.

Trots det hårda arbetet från oss på läktarna, kansliet och lagets sida så har DIF alltså ett helt annat ekonomiskt utgångsläge. Vi kommer aldrig helt att kunna jämna skillnaderna. Men vi ska tillsammans, som en enad Djurgårdsfamilj, försöka hjälpa till. Vi kallar det Fair Play. Och vi behöver din hjälp.

Den 5 juni, med 100 dagar kvar till nedsläpp i SHL 2014, lanserar vi ”#FairPlay2014 – Rättvisa i svensk hockey!”. Ett helt oberoende supporterinitiativ som ska få Sveriges bästa hockeypublik att göra Sveriges största hockeyinsamling. Vi ska samla in halva den fallskärm som DIF tvingas betala – dvs 3 miljoner kronor. Pengar som ovillkorat ska gå till att förstärka Djurgården sportsligt säsongen 2014/2015.

Insamlingens första etapp är en miljon kronor och pågår fram till säsongsstarten. Alla
Djurgårdare kan bidra, med pengar och genom att delta i de många aktiviteter som lanseras under insamlingens gång. All information om hur du kan bidra hittar du på: www.djurgardshjalpen.com.

– Alla säger att Stockholmhockeyn behövs i SHL, men trots det så finns det enorma orättvisor i svensk hockey, inte minst med fallskärmen. Det här är vårt sätt att försöka jämna ut skillnaderna och vi hoppas att alla Djurgårdare kan hjälpa till att stötta vårt hockeylag, säger Viktor Adolfsson, vice ordförande i Järnkaminerna.

– Det finns en fantastisk styrka och givmildhet inom Djurgårdsfamiljen. Att nå tre miljoner blir svårt, men tillsammans med IDH, Järnkaminerna och resten av Djurgårdsfamiljen tror jag ändå att vi kan nå det, säger Andreas von der Heide, medgrundare av Djurgårdshjälpen.

– IDH vill bidra till att Djurgården Hockey fortsätter vara en stark, positiv social kraft i Stockholm och en av de ledande klubbarna inom såväl svensk som europeisk ishockey.  Vi uppmanar alla som har ett hjärta som slår för Djurgården att bidra till insamlingen. Om vi alla bidrar kommer vi att lyckas, säger Tom Davidson, medgrundare och verksamhetsansvarig IDH – Initiativ Djurgården Hockey.

Sprid denna information så att alla Djurgårdare nås av budskapet. Maila alla du känner, lägg upp på bloggar och sprid på Facebook, Twitter och Instagram – och tagga det med #FairPlay2014. Delta i Facebookeventet. Och hjälp oss genom att lämna ditt bidrag till insamlingen.

Tillsammans ska vi ge Djurgården så rättvisa förutsättningar som möjligt!

#FairPlay2014– Rättvisa i svensk hockey!

Järnkaminerna – https://www.jarnkaminerna.se/
Djurgårdshjälpen – http://www.djurgardshjalpen.com/
IDH (Initiativ Djurgården Hockey) – http://www.idhsupport.se/

TILL INSAMLINGSSIDAN