#FairPlay2014 – Orättvisan är stor men Djurgården Hockey är större!

Dela gärna!

Något är djupt orättvist inom svensk ishockey. Som en följd av dessa orättvisor har vi, Mesta Mästarna och Stockholms Stolthet – Djurgården Hockey – betydligt sämre ekonomiska förutsättningar än våra konkurrenter och alla odds emot oss inför återkomsten till SHL, med första nedsläpp 13 september mot Växjö på Hovet.

Vi kommer aldrig att helt kunna jämna ut skillnaderna. Men med kampanjen ”#Fairplay 2014 – Rättvisa i svensk hockey” ska vi tillsammans, som en enad Djurgårdsfamilj, försöka hjälpa till. Och vi behöver din hjälp.

Vi är nu närmare 900 st Djurgårdare som på kort tid ställt oss bakom kampanjen genom att bidra med det vi kan. Tillsammans har vi hittills samlat in över 500 000 kronor!

Målet med kampanjen är att samla in 3 miljoner kronor totalt och 1 miljon innan premiären. Genom våra individuella handlingar visar vi att vi inte tar lätt på orättvisan och frågar samtidigt SHL och Stockholms Stad varför man inte genom egna handlingar gör om, gör rätt och visar att man värdesätter Djurgården Hockeys roll i SHL och Stockholm.

Dessutom skapar vi bättre förutsättningar för Djurgården Hockey att skapa ett bättre lag som därmed har ökade chanser att klara sig kvar i SHL – något som är av oerhört stor vikt för hela föreningen. Trots vår stolta tradition så är vår framtid inte alls en självklarhet, givet de orättvisor som just nu råder.

Per Knaust, fastighetsmäklare Notar Farsta, Notar Haninge och Notar Östermalm, valde att gå in som insamlingens allra första platinadonator (10 000 kr) och tog därmed insamlingen över milstolpen 500 000 kronor:

– Jag tycker det är anmärkningsvärt att Djurgården Hockey som tillför Stockholm och Stockholmarna så mycket inte kan får rimliga villkor att bedriva sin verksamhet. Det är skamligt att övriga SHL-lag låter Djurgården stå för SHL-fallskärmen helt själva. Det känns därför rätt för mig och oss att stötta lite extra för att jämna ut oddsen och det hoppas jag också att alla andra Djurgårdare som planerar att gå på Hovet nästa säsong gör! 

Viktor Adolfsson, vice ordförande Järnkaminerna om insamlingen:

– Att över 900 Djurgårdare redan har anslutit sig till kampanjen visar på hur starkt supportrarna känner inför orättvisan inom svensk hockey. Tills SHL och Stockholms Stad vaknar upp och tar sitt ansvar får vi som älskar Djurgården dra vårt stå till stacken. Ansluter sig allihop kan vi förbättra förutsättningarna rejält och samtidigt skicka en tydlig hälsning till Hockeysverige och Stockholms Stad.

Sprid denna information så att alla Djurgårdare nås av budskapet. Maila alla du känner, lägg upp på bloggar och sprid på Facebook, Twitter och Instagram – och tagga det med #FairPlay2014. Och hjälp oss genom att lämna ditt bidrag till insamlingen om du inte redan gjort det.

Tillsammans ska vi ge Djurgården så rättvisa förutsättningar som möjligt!

TILL INSAMLINGEN!

Du hittar mer om insamlingen på www.djurgardshjalpen.com

#FairPlay2014– Rättvisa i svensk hockey!

Järnkaminerna,
Djurgårdshjälpen, IDH (Initiativ Djurgården Hockey)