Inför DIF-Häcken

Dela gärna!

Ikväll spelar världens finaste fotbollsförening hemmamatch i världens vackraste stad. De som inte har tagit sig hem till den här matchen får skylla sig själva och lära sig till nästa sommar att man aldrig ska boka en semester samtidigt som DIF spelar.

För oss i Järnkaminerna är Djurgårdens IF det finaste som finns och är det vi alltid sätter i första rummet. Vi har sällskap av vår kärnpublik som under det senaste året verkar ha expanderat från cirka 6 000 till 10 000. Det tycker vi är helt fantastiskt. Men vi vet att vi har större kapacitet än så, mycket större. Mot Häcken ikväll blir publiksiffran förmodligen ungefär densamma som mot Elfsborg, vilket av många verkar anses vara en dålig publiksiffra. Inte heller vi är het nöjda med siffran men vi vet att vi med hårt arbete i framtiden kan höja oss flera nivåer och bli störst i stan, landet och även Norden.

Med det sagt tycker vi som vi nämnt tidigare att det absolut viktigaste på våra matcher är det vi skapar. 15 000 fågelholkar som på Friends Arena är ingenting vi siktar mot. Vi vill ha Sveriges bästa stämning. Just nu håller vi en nivå som är väldigt hög, kanske högst i landet. Men precis som med antalet åskådare på våra matcher vet vi att vi kan nå mycket högre även stämningsmässigt. Konceptet är egentligen väldigt enkelt. Alla ska bidra. Vi kommer aldrig att få hela vår publik att aktivt bidra till stämningen, men på Sofialäktaren ska mentaliteten vara 100 procent sång, stöd och röj. Om man ska stå på Sofia ska man göra det av rätt anledning, nämligen att man vill att vi ska ha den bästa stämningen och är beredd att bidra till det. Vi hoppas att denna inställning sprider sig till hela vår publik och att fler på sittplats tar efter Slakthuskurvans mentalitet.

Alla vi som går och kollar lågklassig fotboll vecka in och vecka ut älskar uppenbarligen DIF. Låt oss visa det för omvärlden genom att ikväll skapa ett drag som får allt annat att blekna. Som får frånvarande blåränder att vilja komma till nästa match. Men som främst manifesterar vår kärlek till det vi älskar allra mest, det vi tycker om allra bäst – Djurgårdens Idrottsförening!

Köp biljett till matchen på någon av följande sätt:

Internet: Köp biljett direkt via AXS. Välj leveranssätt e-ticket och skriv ut dina biljetter. Dessa köper du HÄR!

Mobil: Ladda ner AXS mobilapp för enkelt biljettköp där din mobil scannas av i entrén. Sök på DIF i appen och välj match.

Biljettkassa: ServiceCenter vid Globens SkyView. Öppet 09.00-21.00.Via telefon: Förköp via Callcenter telefon 077-131 00 00. Öppet 09.00-18.00.

Biljettkassa matchdagen: Globentorget, Ticket Info Söder och Ticket Info Norr öppnar 17.00.

Vi rekommenderar alla att köpa förköp innan ni kommer till arenan för att undvika köer vid biljettluckorna. Problem i samband med inpassering: Vänd dig till Skyview där du kan få hjälp.

Glöm för allt i världen inte att kläd dig mörkblått som är matchens tema.