Dagen efter derbyt

Dela gärna!

Inför gårdagens bortaderby mot Solna skrev vi att matchen hade chansen att rädda och vända den här säsongen. Efter ett 1-1 resultat kan vi väl bara hoppas att grabbarna på planen nu har införskaffat självförtroende nog för att göra något bra av slutspurten av serien.

Vad vi däremot bör ta med oss från matchen är hur bra vi på läktaren stod upp. Vi kraftsamlade på ett fantastiskt sätt inför matchen och fler blåränder än på många år slöt upp på den södra läktaren. Vi var cirka 7 000 på plats, Solna drygt 20 000. Vem dominerade läktaren? Oavsett vad bortförklarande råttor, skrumpna sportjournalister och malplacerade bönder säger vet alla som var på plats denna afton vem som ägde läktarna. I landets största publikmatch, på landets största scen spelade vi ut vår motpart och visade vad vi menar med färre men värre. Vår läktarkultur har verkligen växt enormt det senaste året och vi är just nu väldigt svårhotade. Det är uppenbart att vi har joggat förbi flera av våra konkurrenter på läktaren, bland annat laget från norra förorten..

Nu är det en sak som gäller – ladda om. Vi ska fortsätta på den här vägen, vi ska fortsätta leverera feta läktarinsatser, vi ska fortsätta växa. Nästa tillfälle är på måndag när vi möter Mjällby på Stockholmsarenan – KÖP DIN BILJETT HÄR!

DIF har även ett grymt erbjudande för de som vill bjuda med sig tre eller fem personer till matchen. Tiden för erbjudandet blev precis förlängt till imorgon fredag 12.00. Se erbjudandet HÄR!