Världens bästa publik – nu kör vi!

Dela gärna!

Välkomna på premiärfest, kära Djurgårdsfamilj.

Häromveckan kunde man läsa att Ottawa Senators president sneglar på oss, Djurgårdspubliken när det gäller stämningen på en hockeyarena.

Inte bara Ottawas president utan ett flertal internationella medier, privatpersoner från världens alla hörn som har filmat publikinramningen och lagt ut det på Youtube har kommit fram till samma slutsats:

Djurgårdens IF har världens bästa publik.

Svensk media tyckte tvärtom i ett antal år och kom med epitet som ”Sveriges sämsta hockeyklack”. Visst låg det en viss sanning i det – då. Det kanske till och med var de rubrikerna som gjorde att vi målmedvetet började bygga upp det vi en gång hade haft på både Globen och Hovet.

2012 åkte vi ur Elitserien med buller och bång. DIF-publiken hade dock levererat riktigt bra resultat och nummer många år innan, vem minns inte slutspelet 2010 och 2011? Mungiporna var givetvis neråt men Djurgårdsfamiljen mobiliserade stort igen. Bland de bästa publiksnitten i landet, trots spel i näst bästa serien, med outstanding stämning under två säsonger i kulminerade i fjolårets kvalserie där de mest utstående insatserna var hemmaderbyt mot Gnaget och sista matchen mot Västerås.

Makalöst är bara förnamnet på publikens inramning dessa två säsonger. Med facit i hand: Vem glömmer Västeråsmatcherna? 400 Djurgårdare som hade ett oförglömligt party i Haparanda/Luleå? Alla svinpälsar som åkte till Björklöven borta? Eller för den delen weekendtrippen till Berlin före jul där 800 Djurgårdare ställde till med en show som Europa sent skall glömma.

Ovan nämnda tripper i allsvenskan var roliga, jävligt roliga men inte igen…. nu är vi tillbaka där vi hör hemma, i hockeyns finrum och vi är här för att stanna.

De senaste säsongernas insatser är nu historia. Ikväll 18.30 så är det uppdukat för början på en lång fest där världens bästa publik åter chockar omvärlden med fenomenalt drag. Men för att leverera det draget krävs att hela Johanneshovs Isstadion står upp och sjunger fram vår stolthet till tre sköna premiärpoäng.

Alla vet att vi har ännu mer att ge. Låt oss visa Sverige, världen men framförallt vårt älskade Djurgårdens IF det med start ikväll.

När det är avklarat väntar många sköna matcher i vinter. En hel del på lördagar som Frölunda, Färjestad, Skellefteå, med flera.

Välkomna till premiär kära Djurgårdspublik – världens bästa.. I dag sätter vi ribban för resten av säsongen!

/Järnkaminerna