Nu visar vi vad vår supporterkultur innebär

Dela gärna!

Vi är tillbaka i högsta serien – och vi möter laget med flest antal bajare per capita. Nu krossar vi Leksand och visar vad verklig supporterkultur är.

Slutspelet 2010. Derbyna på 2010-talet. Luleå i kvartsfinal 6 2011. Vi har fått Globen att nästan rulla iväg längs Nynäsvägen flera gånger de senaste åren – men imorgon onsdag är det dags för första gången på länge.

DIF Hockey möter Leksand i tredje omgången, ett lag vi har en historia med och ett lag som många älskar att håna och vinna mot. De har alltid varit medias, förbundets och myndigheternas gulligull-lag och är kanske det lag som bäst visar hur orättvis svensk hockey kan vara.

Men i Globen spelar inga vitblå matchtröjor, bajare, nyckelharpor eller trottoarkanter någon roll. Oavsett hur få eller många leksingar det är på arenan handlar ALLT om Djurgårdens IF. Om vad vi är och förhoppningsvis alltid kommer vara i svensk hockey.

Vi är de som driver supporterkulturen framåt. Vi är de som alla andra lag tittar på och försöker ta efter. Vi är de som hela tiden går vår egen väg och ligger flera steg före våra motståndare.

Vi kommer säkerligen vara cirka 10 000 djurgårdare på Globen. Och det ska höras. I hemmapremiären mot Växjö bar vi fram DIF till två starka poäng och gav några journalister ringande öron.

Nu får vi Globen att gunga, dansa, sjunga och hoppa. Ta ut frustrationen vi känt i två svåra säsonger – låt den eka i en enorm jävla ljudvägg som aldrig tystnar.

KROSSA LEKSAND!

/Järnkaminerna

4e0ce91d570187666500a0472ae091bd

12 100 biljetter är sålda till matchen. Endast 27 stycken återstår till klacken.

HÄR KAN DU KÖPA BILJETT TILL DIF-LEKSAND

HÄR KAN DU LÄSA MER OM SUPERSTARTEN

BIDRA TILL INSAMLINGEN FAIRPLAY2014 GENOM ATT KLICKA HÄR