Intervju med "Luro" inför årets sista bortamatch

Dela gärna!

Slutet av säsongen står för dörren. Söndag den 26 oktober spelar vi borta mot Elfsborg i årets sista bortamatch. Vi träffade Luro som ni sedan i somras känner igen bäst från Sofialäktarens räcke och gjorde en vinklad intervju.

Luro, du är en av de mest energiska personerna som har stått på räcket de senaste åren. Varför är du så taggad?
– Det är något som har växt sig fram ju mer engagerad och aktiv jag blivit inom DIF. Dels är Djurgår’n det roligaste som finns och det man går och laddar för under vardagen, och dels har jag ett stort ansvar att smitta av min energi till resten på läktaren om jag står på räcket. I min värld finns det inga lunkmatcher eller perioder under matcher som det skulle var acceptabelt att stämningen är lite sämre. Jag vill bygga en mentalitet där det ter sig helt naturligt att ha världens fest på läktaren – i 90 minuter – oavsett om det är Falkenberg eller Göteborg vi möter. När du kliver in på Sofialäktaren eller en DIF-sektion någonstans i landet är det fullt jävla ös som gäller, stå med armarna i kors och leka läcker kan man göra någon annanstans.

Det återstår en bortamatch i år, varför ska man ta sig ner till Borås den 26 oktober?
– För att där DIF är, där är vi med vårt stöd. Allt runt omkring är ju en bonus. Det är aldrig tråkigt att ta en dagsutflykt på landets vägar med några av sina närmaste vänner, köra allsång till utdaterade hits, ha ovettiga diskussioner och snacka trainers eller vad som nu faller i smaken flera timmar i streck.

– Sedan är det ju nästan alltid roligare på läktaren på bortaplan, då kärnan utgörs av folk som verkligen brinner för vår läktarkultur, vilket bäddar att sjunga ramsor i rätt takt, kanske sätta någon ny ramsa eller stå och mala gamla klassiker som är svårare att köra på Sofia.

– Du har nästan alltid skaffat dig en ny polare när du kommit hem till Stockholm igen, bara en sån sak. Åk!

Vi har inte varit bra antal på bortaplan i år, men vi som har varit på plats har stått för riktigt bra läktarprestationer. Hur kommer det sig att vi har lyft oss på den fronten?
– Vi har under de senaste åren byggt upp en skön kärna som åker på det mesta, och den fortsätter att växa sakta men säkert. Det är folk som delar samma tankar om vår supporterkultur och har ett driv att ta den framåt. Man blir sammansvetsade och alla vet vad som gäller, det är väl därför som vi får ut mycket stämningsmässigt även om vi inte alltid är starka till antalet. Dock ska det nämnas att vi höjt vår lägstanivå i år vad det gäller antal, så det är något positivt även om jag gärna hade sett att vi var fler på många bortasektioner.

Borås Arena har riktigt bra akutsik, skapar vi säsongen bästa drag på bortaplan mot Elfsborg?
– Ja, det är en bortasektion med lågt i tak och bra akustik så det finns alla möjligheter att skapa ett riktigt skönt drag där nere. Men som vanligt så kommer stämningen inte av sig själv, utan det är upp till oss själva hur bra det ska bli. Går alla in med inställningen att det ska bli jävligt kul och att vi ska sjunga vad som än händer på planen så tror jag nog att förutsättningarna finns där för att det kan bli bästa draget på bortaplan i år.

Slutligen, hur tar du dig ner till Borås?
– Det blir buss med UCS.

Vi tackar Luro för intervjun och uppmanar samtliga att skriva upp sig på våra bussar till Elfsborg. Priset är endast 300 kronor för de fem första bussarna. Läs mer om resan och skriv upp dig HÄR!

Luro