Topp 5 säsongen 2014

Dela gärna!

Säsongen 2014 är över och kvar står vi med minnen från året och längtan till nästa. Här har vi på Järnkaminernas redaktion listat det bästa från Djurgårdsläktare under årets säsong.

Publiksiffror/bortaföljen

 1. 5 000 man i Helsingborg i bortapremiären. Att locka det numret till en stad med det avståndet i en premiär är ingenting annat än spektakulärt och saknar motstycke i Norden.
 2. 25 000 man i hemmamatchen mot Malmö. Det här är en av de största publiksiffrorna vi har haft i seriespel exklusive derbyn, Europamatcher och guldmatcher i modern tid. Nästa säsong satsar vi på fullsatt mot gröthalsarna.
 3. 18 000 man i hemmamatchen mot Göteborg. En riktigt bra siffra, men nästa år ska vi slå den med råge.
 4. 8 000 man i träningsmatchen mot Union Berlin. Att locka 8 000 i en träningsmatch i januari är ruggigt bra.
 5. 12 150 man i hemmapremiären mot Halmstad. Ingen stor siffra i sig, men det var riktigt imponerande att se att så många slöt upp bakom Myggans familj och DIF efter det tragiska som hände i bortapremiären. Minnesceremonin var riktigt fin och värdig.

Tifon

 1. Halvtidpyrot i bortaderbyt där bokstäverna DIF skrevs i bengaler. Ett genialiskt pyro som föll riktigt väl ut (bildlänk).
 2. Tifo- och pyroarrangemanget mot Göteborg hemma. Ett fantastiskt kaostifo med flaggor, konfetti och paraplyer överallt. Därefter ett fett röktifo över hela södra (bildlänk).
 3. Arktifot i hemmaderbyt mot Solna aik. Det var första gången det provades att bilda en text/ett mönster med ark på södra nedre. Det blev riktigt snyggt, trots svårigheter utan stolar att fästa arken vid (bildlänk).
 4. Ark- och OH-tifot i bortaderbyt. Det var inte bara pyrot i halvtid som var grymt, även inför matchen genomfördes ett grymt tifo med Stockholms siluett i mitten och bränning på kanterna (bildlänk).
 5. Halsduks-OH i hemmamatchen mot Helsingborg. Den klassiska blårandiga OH:n som formar en halsduk har genomförts i många år på DIFs läktare. Resultatet blev riktigt snyggt även på Stockholmsarenan (bildlänk).

Läktarinsatser

 1. DIF-Malmö FF på Stockholmsarenan. 25 000 på läktarna och stämningen var fenomenal redan långt innan matchstart. Nästan hela arenan var ståplats denna match (videolänk).
 2. Solna aik-DIF på Friends. Trots ett kolossalt numerärt underläge dominerade vi läktarna i stora delar av matchen (videolänk).
 3. DIF-IFK Göteborg på Stockholmsarenan. Läktarna var välfyllda och vi stod för tunggung matchen igenom (videolänk).
 4. Malmö FF-DIF på Swedbank Stadion. Vi var alldeles för få på plats, något som vi vägrar acceptera nästa säsong. Vi på plats gjorde det däremot ruggigt bra och stod för en av säsongens bästa läktarinsatser.
 5. DIF-Helsingborgs IF på Stockholmsarenan. Matchtröjans dag spelades i år mot Helsingborg i början av augusti. Förra årets match lagen emellan resulterade i ett sjukt drag. Även i årets match var stämningen ruggigt bra (videolänk).

Med säsongskort har du biljett till samtliga 15 hemmamatcher nästa år, inklusive derbyna mot Solna och Bajen. Vi kan lova att utan säsongskort 2015 kommer du få svårt att få tag på biljett till dessa matcher.

KÖP SÄSONGSKORT HÄR!

f50885f352413c6c582ef28aa3642f36