Spelschemat släppt – FYLL STOCKHOLMSARENAN!

Dela gärna!

Spelschemat för 2015 är släppt och haussen är nu total! Speldagarna kan komma att ändras något, men klart står att vi för första gången sedan 2009 får en riktig hemmapremiär! Den 5 april vandrar blåränderna in på Stockholmsarenan för årets första allsvenska match mot Elfsborg. Vad kapaciteten på arenan kommer att vara är inte spikat, men vi tänker inte acceptera en enda ledig stol, och stämningen ska vara sjukt fet! Vi har gott om tid att fixa en kalasstart på läktarsäsongen. Med vårt grymma stöd kanske vi även kan lägga Elfsborg på rygg och vinna årets första match. Du får inte missa denna match! Delta i eventet (HÄR) och bjud in alla du känner!

Veckan efter spelar vi vår första bortamatch, som spelas mot Häcken på Gamla Ullevi den 8 april. Vi diskuterar för fullt hur vi ska transportera oss ner till matchen och har redan börjat diskutera med Häcken om att försöka lägga slag på en riktigt bra sektion på arenan.

Drygt en vecka efter premiären ställs vi för första gången på sex år mot Hammarby. Matchen spelas ”borta” på Stockholmsarenan, och digniteten är svår att beskriva. Det gäller att vi visar vad DIF är för något denna match. För att citera en derbykrönika på JKs hemsida från 2008; ”Det handlar om stolthet och hjärta för laget. En fylld kortsida kan göra världens mest förhatliga plats till den mest underbara. Man nickar åt gamla och nya vänner på läktaren när man tar sig igenom det förväntansfulla sorlet till sin plats. Man nickar åt människor man aldrig tidigare träffat, för på läktaren känner alla varandra, då vet att man är backad av den bästa familj som finns. Den tilliten är något som går över grupperingar inom laget, ursprung och klass. Det kallas Djurgårdsfamiljen.”

Sammanfattningsvis blir det en sju helvetes jävla start på Allsvenskan 2015 och ingen vill missa den. Lösbiljetterna har såklart inte släppts ännu. Det enda sättet att försäkra dig om biljett till hemmapremiären är att köpa säsongskort. Info om bortapremiären återkommer vi med kommande veckor. Info om biljetter till bortaderbyt dröjer nog ett tag då det finns mycket att diskutera. Tills dess..

KÖP SÄSONGSKORT HÄR!

Låt oss tillsammans skapa ett magiskt Djurgårdsår!

36599cac83c99298dd37140e3fe5d7bd