"Med ett säsongskort är du aldrig riktigt ensam"

Dela gärna!

Läs den här gästkrönikan från en av våra alla våra vänner som står på Sofialäktaren. Och köp säsongskort!

Vintern är kall, grå och trist. Ibland känns det nästan som att det aldrig ska bli vår igen. Men när vi tänker på den kommande fotbollssäsongen så förändras det. Abstinensen kickar in. Och plötsligt är det svårt att tänka på något annat än en fullsatt ståplatssektion som ekar i 90 minuter.

Det är så här vi fungerar under den här tiden på året. Vi är supportrar. Vi tänker på kommande matcher och drömmer oss bort. Nynnar på ramsor, fantiserar om tifon och när vinden blåser kallt längtar vi efter värmen från bengalerna.

Supporterskapet är någonting väldigt speciellt. Det är en relation som inte liknar några andra. Vi är inga kunder som lutar oss tillbaka för att bli underhållna. Vi väljer inte ett nytt lag när det går dåligt. Utan vi är engagerade och aktiva. Vi står på läktaren match efter match. I ur och skur. Det finns ingen av och på-knapp. De blåa ränderna går inte att ta av och på när det passar.

Med andra ord finns det ingenting som symboliserar supporterskapet så mycket som ett säsongskort. Det visar på just vad supporterskapet handlar om. Att kärleken är större än alla resultat, regnoväder, avsparkstider och formkurvor. Vi är där ändå. För att det är det bästa vi vet.

Förra säsongen hade vi många underbara stunder tillsammans. Ingen kommer att glömma stämningen på Sofialäktaren när IFK Göteborg kom på besök och fick en uppvisning i vad läktarkultur innebär. Eller ljudtopparna när vi vann över ett Champions League-klart Malmö FF. Men som i alla relationer är det inte bara de där stunderna som räknas. Lika viktigt är allt det där andra. Som de mindre heta matcherna när vi ändå ger allt oavsett vad som står på spel.

Därför är säsongskortet så viktigt. Det betyder villkorslös kärlek.

DIF är en fast punkt i tillvaron. Något att hela tiden se fram emot, längta efter och hänga upp sina känslor på. Sofialäktaren är som ett andra hem. Men i många stunder känns det som ens första.

Det kan ha varit en dålig vecka på jobbet, i plugget eller hemma. Stunder då mycket känns svårt. Du vill bara bort. Då finns inget bättre än att få träffa polarna, ta en öl och ställa dig på Sofialäktaren. Alla supportrar känner igen den känslan.

Med ett säsongskort är du aldrig riktigt ensam.

/Sofialäktaren

KÖP SÄSONGSKORT HÄR!

e79def2a63dc047d366a3560cebb9958