Presentation av föreslagna styrelseledamöter

Dela gärna!

Här får du veta lite mer om de som föreslås till nyval till Järnkaminernas styrelse.

John Ridderstad

Född 1997
Student

– Jag har varit aktiv inom Järnkaminerna sedan slutet av 2011. Jag har mestadels engagerat mig inom souvenirer och med reseklubben.

Vad vill du bidra med i JK-styrelsen?

– Jag vill lägga ännu mer energi på vår supporterkultur och arbeta flitigt för att kunna ha ett respektabelt bortafölje på varenda bortamatch.

Vad har du för målsättningar inför 2015?

– Den 7:e juni möter vi gröthalsarna på bortaplan, 2500 Djurgårdare där nere känns realistiskt.

Ditt bästa DIF-minne?

– Svårt… Men Matchen mot Malmö 2013 på Stockholms Stadion, det blev en vändpunkt för hela Djurgårdsfamiljen.

Gabriella Langius

Född 1994
Barista

– Jag har gått på hockey med min pappa sen början på 2000-talet. Jag har under de senaste åren blivit mer och mer engagerad i Djurgårdens supporterkultur och hoppas kunna engagera mig ännu mer. Senaste året har jag hjälpt till en del med JK:s medlemsadministration.

Vad vill du bidra med i JK-styrelsen?

– Jag hoppas kunna skapa en tydligare struktur och mer transparens gentemot våra medlemmar.

Vad har du för målsättningar inför 2015?

– Jag hoppas att JK kommer växa sig ännu större och starkare än tidigare år, min målsättning är att vi når upp till 5000 medlemmar.

Ditt bästa DIF-minne?

– Mitt bästa DIF-minne är när vi gick upp till elitserien förra året, hela dagen var magisk känslan att äntligen vara tillbaka i finrummet. Även sista Stadion matchen rankas högt.

Sixten Norrby

Född 1997
Student

– Jag är en positiv kille som brinner för supporterkulturen runt DIF.

Vad vill du bidra med i JK-styrelsen?

– Jag vill bidra med energi och idéer och vara med och se till att JK fortsätter växa och utvecklas så att i slutändan DIF får starkast möjliga stöd på läktaren.

Vad har du för målsättningar för 2015?

– Jag hoppas på en fullsatt hemmapremiär, flera feta bortaföljen under året, med start Häcken away, och att vi ska ta fortsatta kliv på läktaren. En viktig parameter för detta är att höja vår lägstanivå – något fler säsongare och fler medlemmar i JK skulle vara med och lägga en stabil grund för. När fotbollssäsongen 2015 summeras hoppas jag på 10 000 säsongare och 5 000 medlemmar i JK.

Ditt bästa DIF-minne?

– Ett magiskt DIF-minne jag har är från guldåret 2003 när farsan tog med mig på ett Bajen-derby som vi vann med 3-0. Minns att Elmander gjorde ett galet snyggt mål.

Robert Näslund

Född 1979
Platschef

– Född i Stockholm och uppväxt i södra förorterna. Har jobbat som kock i 15 år och har numera en administrativ tjänst inom branchen. Varit Djurgårdare sedan födseln.

Vad vill du bidra med i JK-styrelsen?

– Jag tror jag kan bidra med såväl erfarenhet samt nytänk inom styrelsen, utveckla och förbättra.

Vad har du för målsättningar för 2015?

– Lyfta upp och fram bortaresorna, se till att det är något som alla vill åka med på. Och hjälpa till att rekrytera mer personer till t.ex bussvärdar men självklart även alla andra delar som souvenirförsäljning och liknande.

Ditt bästa DIF-minne?

– En självklar är ju SM guldet 2002. FC Köpenhamn borta är ett starkt minne än idag.

Axel Langer

Född 1997
Student

– Jag har varit med och hjälpt till i JK sen sommaren 2013. Jag går på gymnasiet och resten av tiden lägger jag på Järnkaminerna och DIF.

Vad vill du bidra med i JK-styrelsen?

– Jag vill se till så att vi får en stabil bas med medlemmar och att vi kommer öka vårt medlemsantal.

Vad har du för målsättningar för 2015?

– Min största målsättning för 2015 är att bli 5000 medlemmar i Järnkaminerna. Jag kommer kämpa för att det målet ska bli verklighet.

Ditt bästa DIF-minne?

– Samlingen i Humlan innan sista matchen på stadion. Bra drag och mycket sång. Fyfan va vackert det var!

Daniel Gustafsson (föreslås som suppleant)

Född 1979
Fritidsledare

– Djurgårdare sen barnsben. Uppvuxen och boende i Norrort. Involverades i JKs arbete i början av 2000-talet genom att sälja souvenirer. Styrelseledamot i JK 2005-2007 som souveniransvarig.

Vad vill du bidra med som suppleant?

– Jag hoppas kunna bidra med mitt engagemang och tidigare erfarenheter gällande arbetet med att driva JKs organisation och verksamhet framåt. Finnas tillgänglig för att ge folk en ännu större inblick i JKs arbete och få fler att engagera sig. Ju fler som engagerar sig och vill bidra, desto mer ger det DIF och vår supporterkultur.

Vad har du för målsättningar för 2015?

– Det skall vara en självklarhet för alla djurgårdare att vara medlem i JK! Att stärka föreningen i denna roll ser jag som ett viktigt mål för året. För att nämna några enskilda händelser under året så är derbymatcherna samt borta mot Malmö otroligt viktiga händelser där vi på bästa sätt skall visa Sverige den hausse, stöd och fest som bara Djurgårdsfamiljen kan bjuda på.

Ditt bästa DIF-minne?

– Det är väldigt svårt att delge ett enskilt minne. För mig är minnen från resor runt om i landet där nya kontakter knyts, nya sånger föds, galna upptåg och händelser lika värdefulla som guldmatcher och Europaresor jag varit med om under åren. Det är upp till Dig och mig att bidra med energi och engagemang för att på så sätt skapa nya minnen!

Här kan du läsa mer om valberedningens förslag till styrelse. Och glöm inte att komma på årsmötet på söndag den 8 mars klockan 15.00 i Pokalrummet på Stadion.