Uppmaning inför Bajenderbyt

Dela gärna!

Järnkaminernas uppmaning till alla Djurgårdare (och hammarbyare) inför måndagens derby mellan lagen.

På måndag spelar DIF årets första derby, och för första gången på över fem år är det Bajen som står på andra sidan. Solna aik har alltid varit, och kommer förmodligen alltid att vara, vår största rival. Vi har dock inte kunnat undvika snacket som går just nu mellan en del Djurgårdare och bajare.

Vi vill på allvar uppmana till eftertänksamhet då rivaliteten inför just detta derby är större än vanligt. Du ska kunna visa dina färger utan att bli påhoppad eller hotad. Självklart behöver man inte vara några vänner, vi vill givetvis se vårat lag segra på planen och på läktarna. Det handlar om fotboll, läktarkultur och gemenskap.

Det senaste året har varit omtumlande för de flesta Djurgårdare och fotbollssupportrar. Vi kan aldrig glömma det som hänt och aldrig sluta arbeta för att det inte ska hända igen. Respektera varandras olikheter och lägg istället din energi på att sjunga fram ditt lag till seger.

Hammarbys största supporterförening är Bajen Fans, med tusentals medlemmar och stort inflytande i deras led. Vi hoppas att även de kan uppmana till ett lugnt derby där vi låter den positiva läktarkulturen segra och att de kan göra ett uttalande med den andemeningen.

Angående inkastade föremål

Gång på gång har Djurgårdspublikens alla olika grupper gått ut och fördömt inkastade föremål. Ändå verkar minnet vara kort hos vissa, senast under premiären mot Elfsborg. Bland annat kastades två-tre stolar ned från övre läktaren vilket ledde till att en person tvingades sys efter att ha fått en av dem i huvudet.

Att kasta in föremål, oavsett vad, är bland det fegaste man kan göra på en läktare. Det skadar klubben och ofta funktionärer, spelare eller andra i publiken: Medmänniskor och andra Djurgårdare. Det är totalt onödigt och inte under några omständigheter okej, oavsett vad man tycker om domares beslut eller motståndares uppträdande.

Detta gäller även så kallade “bangers” som inte är acceptabelt på våra läktare då smällarna riskerar att skada såväl motståndarspelare och domare som oss själva och våra egna funktionärer.

Djurgårdens läktare är vårt gemensamma ansvar och det är vi som står där som ansvarar för vad som händer. Vi kan inte ansvara för vad varje individ gör men vi uppmanar er att om ni ser någon kasta in föremål, gå fram till personen och på ett lugnt sätt förklara att det inte är ett acceptabelt agerande.

/Järnkaminernas styrelse

bd74437007409999a5c18aac57c31688