Fullt fokus – nu gör vi allt i vår makt för att krossa Gnaget!

Dela gärna!

Vid 19-tiden på måndagen är det till slut dags. Vi ställs mot våra värsta rivaler, inför en arena till bredden fylld av blåränder med alla förutsättningar vi drömt om för att skapa ett tryck som ger eko i hela Europa.

Nu spelar det ingen som helst roll hur många matcher i rad vi vunnit eller hur effektiv Supermush varit. Ett derby är ett derby, precis som det alltid har varit.

Vi vet vad vi kan prestera när Sofialäktaren är på topp, men vi vet också att på måndagskvällen är det inte några leksandsbajare som står på andra sidan. Det är våra antagonister sedan 124 år tillbaka. Även om vi är många fler kan vi inte slappna av en enda sekund – vi måste ge allt.

Sofialäktaren ska vara navet, hjärtat, stommen i en gungande och sjungande Djurgårdsfamilj. Från kurvan längs med hela långsidorna. Vi ska göra det här tillsammans och då måste vi alla bidra. Men vi på Sofia har ett extra stort ansvar att hålla lågan vid liv, att aldrig låta sången tystna oavsett vad som händer nere på planen.

Låt oss mycket enkelt påminna er alla om vad det handlar om i den här matchen:

Gott mot ont, blåblå himmel mot svart mörker, oasen mot asen.

Nu går vi in på läktarna fullt fokuserade på att göra det vi är bäst på: Skapa ett drag som inga kan nå upp till i det här landet. När vi väl bestämmer oss är vi orubbliga.

När vi vaknar på måndagsmorgonen finns bara en tanke i våra huvuden:

Vi ska göra allt i vår makt för att krossa Gnaget.

derbyt

Uppmaningar inför derbyt

– Kom i god tid till arenan för att sjunga upp ordentligt och se till att tifot blir riktigt grymt

– Lyssna på klackledarnas instruktioner vid tifot

– Skänk pengar till Sofialäktaren Tifo i deras hinkar

– INGA inkastade föremål

– SJUNG högt, skrik inte. Lyssna på klackledarna och de andra runtomkring dig.

– Kom gärna till JK:s souvenirshop på En Arena och köp nya Mush-tröjan