Järnkaminerna söker nya bussvärdar

Dela gärna!

Hittills den här fotbollssäsongen har Järnkaminerna haft problem att hitta erfarna bussvärdar som kan hålla god ordning på våra resor. Därför letar vi nu efter dig som vill göra JK och Djurgårdsfamiljen en stor tjänst – och få massor tillbaka.

Just nu behöver Järnkaminerna nya bussvärdar som kan hjälpa till på våra resor. Normalt sett är det två värdar per buss och om man är lite äldre och/eller tidigare varit bussvärd (även om det var ifjol eller 20 år sedan) är det meriterande.

Den som ställer upp som bussvärd får gratis resa och gratis matchbiljett.

Om du är intresserad av att hjälpa till – skicka ett mejl till [email protected] så tar vi kontakten därifrån. All hjälp behövs!

Info om vad en bussvärd gör

En bussvärd skall  kunna ta hand om Reseklubbens resenärer, hålla ordning på bussen samt se till att bussen lämnas i det skick den kom. Kunna ta ansvar för pengar och sedan redovisa detta till reseledare.

45 min innan avresa skall bussvärden vara på plats för att ta emot namnlistor och sopsäckar. Detta får man av resans huvudansvarige.

När bussen kommer / du hittat din buss skall bussvärden göra en sk ”bussbesiktning” innan passagerarna får gå på.  Detta för att JK inte skall få betala eventuella skador på bussen som fanns inna avresa. Efter detta så är det dags att släppa på resenärerna och pricka av dom på namnlistan. Sätt även upp sopsäckar.

Efter avresa så skall bussvärden  kotrollera att samtliga resenärer har medlemskort i Järnkaminerna, har man inte detta så får man lösa detta på plats för 150:-. Bifogat i ditt bussvärdskuvert finns medlemskort och underlag fär medlemsuppgifter

Informera resenärerna i mikrofonen om tider, pisspauser, matstopp samt be dom hjälpa till under hela resans gång.

Under resans gång, håll rent, gå regelbundna ”ronder” i bussen för att kolla att allt är helt och rent. Meddela folk om eventuella förändringar i körplanen, stopp, ankomstid mm . Håll regelbunden kontakt med chauffören.  Håll koll på toaletten!

Framme vid pub – meddela folk när eller om bussen går till arenan, meddela även var bussarna kommer stå uppställda efter matchen. Städa bussen. Ta ut sopsäckarna och fixa undan dom till pubens soprum.

Hemresa – sätt upp nya sopsäckar och håll rent under resans gång och be resenärerna hjälpa till.

Eventuellt kommer ett matstopp ske – reseledaren meddelar er om var alternativt står det i eran bussinfo. Meddela passagerarna.

Hemkomst – gör en sista städning. Gör sedan bussbesiktningen igen tillsamans med busschauffören. Be chauffören om att ta med sopsäckarna till garaget.

Taxiverksamhet?

Många passagerare vill släppas av på diverse platser på hemvägen.  Bussen åker direkt till Klarabergsviadukten / Klocktornet och stannar endast innan det för eventuell avsstigning av landsortsresenärer. Givetvis har vi sedvanliga piss och rökstopp.

Detta pga att det är enormt tröttsamt för folk att åka någon form av nattbuss och utöver detta så kostar varje extratimme utöver avtald körtid 920:- + moms. Busschauffören kan även bli av med körkortet om han stannar på motorvägen.

Bussvärdsregler

  • Du får dricka alkohol som bussvärd, men i måttliga mängder och du skall ALLTID ha kontroll över bussen, dess resenärer och skall alltid kunna agera för RK:s bästa.
  • Ät alltid något stadigt innan avresa och ta gärna med dig matsäck.

Kortfattat…

Var på plats….Kom i tid….besikta…ta betalt…håll rent…informera…städa…besikta…redovisa..

Vad får jag ut av det här?

Gratis resa…gratis match—nya kompisar…och känslan av att hjälpa DIF/JK

Sist men inte minst : Sjung högt och ha jävligt kul!

bussvard