Viktig info om Järnkaminernas resor

Dela gärna!

Vi vill att samtliga läser igenom den här texten noga.

Konsekvenserna av delar av våra resenärers beteende är att vi kommer få åka med de gamla SL-bussar som bussbolaget förfogar över. De saknar toalett och har hårdare säten. Det kommer heller inte finnas några elluttag. Detta gäller med omedelbar verkan och kommer att gälla oavsett resmål. SL-bussar innebär inte rätten att vara mindre försiktig, tvärtom så måste vi sköta dessa bättre än någonsin om vi skall kunna ha vår verksamhet kvar. SL-bussar innebär även fler pisspauser och därmed längre restid.

Våra billiga priser som vi hade innan har mer än fördubblats över en natt så priset för våra resenärer kommer tyvärr bli dyrare. Dessutom måste vi lägga på en extraslant för att dra in pengar till den oerhört onödiga skadegörelsen som skett på bussarna hittills i år, pengar vi hellre hade lagt på att pressa priserna för våra trogna resenärer.

Regelverk för Reseklubbens bussar

 • Efter detta så tvingas vi sätta in ett förtydligat stenhårt regelverk på våra resor för att överhuvudtaget ha en chans att kunna fortsätta verksamheten.
 • Respektera våra bussvärdar och chaufförer och följ deras uppmaningar och regler. Visa ALLTID respekt gentemot chaufförerna.
 • Bussvärdarna har närsomhelst rätten att slänga av dom som missköter sig efter vägen. Då får du ta dig hem för egen maskin på egen bekostnad.
 • Det är helt förbjudet att på något sätt banka eller slå på bussens inredning, inklusive tak och fönster. Den som bryter mot detta kan slängas av av bussvärden.
 • Ge fan i att spy. Om du ändå gör det debiteras du med minst 2000 kr i straffavgift samt att du får kliva av bussen på närmaste rastplats.
 • Festa och ha kul men drick inte för mycket. Bussvärden avgör om du är för berusad och vilken åtgärd som vidtas. Bussvärden har även rätt att beslagta din dryck om denne anser att det är för mycket. Enbart 33 cl burkar/flaskor är i fortsättningen tillåtna på bussarna.
 • Släng burkar och skräp i uppsatta sopsäckar, DRICK UR ALLT UR BURKARNA INNAN NI SLÄNGER DOM.
 • Vid stoppen under resan råder förbud mot att sätta upp klistermärken, klottra och att tända pyroteknik, detta har hänt på flera bensinmackar som sedan lägger skuld på DIF och bussbolaget. Den som bryter mot detta får ta sig hem för egen maskin.
 • Skulle någon hamna i fyllecell på aktuell ort kommer bussen inte att plocka upp dig på vägen hem.
 • Hjälp bussvärdarna att städa bussen vid hemkomst till Stockholm. Renare bussar resulterar i mindre städräkningar och billigare priser.
 • Reseklubbens bussar/tåg går från punkt A till punkt B och gör inga stopp däremellan förutom för att plocka upp och lämna av landsortssupportrar. Bussen stannar endast vid sin slutstation i Stockholm.

2e2f4ebf2588b913af7c6beca61e4f26