Världens bästa Östra!

Dela gärna!

Efter en svår prövning under året ser läget nu mycket ljusare ut för Berit och de andra på gamla fina Östra Station. Dessutom listades vårt andra hem som en av världens tio bästa järnvägsrestauranger i brittiska The Guardian nyligen.

Imorse (tisdagen den 13 oktober) lagade Berit klassikern raggmunk och fläsk i TV4:s Nyhetsmorgon. Hon berättade bland annat att listplaceringen ”kändes som när DIF vinner SM-guld”.

Se klippet här:

Överlag ser framtiden ljus ut för Östra nu, enligt Berit själv. I början av november öppnar Roslagsbanan igen och då kommer puben fyllas av pendlare på eftermiddagen precis som det brukar vara. Men trots det uppmanar vi alla Djurgårdare att fortsätta komma och hänga, ta en öl, äta en bit mat och göra allt man kan för att stötta det som för många av oss varit som ett andra hem i hela våra vuxna liv.

Axplock från senaste tidens artiklar:


Top 10 train station restaurants in Europe (The Guardian)

Texten om Östra:

”Tucked away in Stockholm’s east station, this a restaurant is so good the locals go there even if they haven’t got a train to catch. Virtually unchanged since it opened in 1932 (though a stylish glass wall was added in the 1950s), the restaurant offers good old-fashioned Swedish home cooking (vegetarians will go hungry). The short lunch menu (each dish is SEK 95, about £7.50) is changed every day, so you may find yourself trying the potato pancakes with fried pork and lingonberries one day, and coming up with an excuse to return for the mustard-marinated halibut the next.”

”Inte bara ett skitställe man dricker öl på” (Reportage i Dagens Nyheter)

”Berit har räddat restaurangen – igen” (Norrtelje tidning)

”Vad bryr sig kaffekedjor om historisk interiör” (Kulturkrönika i Svenska Dagbladet)

”Berit ursäktar Djurgården-miss i fina hyllningen” (Stockholm Direkt)

”Edward Blom tar strid för Berit” (Mitt i)

”Berit är Europamästare i raggmunk med fläsk” (Expressen)

Berit med lämpligt halsband i Nyhetsmorgon: