Gästkrönika: "Imorgon har vi chansen att ge tillbaka"

Dela gärna!

Många av oss som står på läktarna idag har aldrig fått uppleva en derbyvinst, tro det eller ej. Många andra har inte fått känna glädjen eller euforin på fem år. Men något som vi alla har gemensamt, det är fem år av små irriterande kommentarer efter de derbyn vi har torskat.

Från den där arbetskollegan som flinar i fikarummet med sin nya kaffemugg. Den där polarn på Facebook du inte ens trodde brydde sig om sport. Den där avlägsna släktingen som skickar ett sms med någon skitrolig emoji. Den där klasskamraten som helt plötsligt vågar öppnar käften.

Ni vet exakt vilken det är, den där lilla kommentaren.

Imorgon har ni chansen att ge tillbaka genom sången, chansen att skicka tillbaka de där råttasen till Solna. Låt den där lilla kommentaren komma ut imorgon på läktaren, all irritation, alla känslor, släpp ut allting och sjung för allt ni är värda och stötta spelarna till max. Lämna ingenting åt slumpen.

Vi har fått en gnutta hopp efter senaste matcherna, vi har en tränare som äntligen förstår vad ett derby innebär. Ett otroligt taggat lag som inte vill ge oss något annat än en vinst. Vi har Sveriges bästa målvakt där bak och Sveriges hetaste anfallare där fram. Vi vände mot Göteborg och Falkenberg. Imorgon viker vi inte ner oss. Vi ger ännu mer.

Lev på det hoppet och den känslan tills vi tillsammans kommer stå där och fira en seger och se sorgsna råttor lämna arenan.

Och tro mig, släpper ni allt på läktarna och ger 100% från stunden ni kliver in på arenan, då är vi fan oslagbara.

Den som inte hoppar är ett gnagarsvin!

/Varenda Jävel

derbykronika