Ingen utdelning av Årets Järnkamin 2016

Dela gärna!

En på många sätt speciell fotbollssäsong är på väg att ta slut. Inför den sista hemmamatchen för året kommer Järnkaminerna dock inte att dela ut priset Årets Järnkamin.

Beslutet är taget av Järnkaminernas styrelse baserat på följande:

Till att börja med har 2016 års Djurgårdens IF i fotboll präglats av flera långtidsskador, nyckelspelare som sålts och andra som värvats in. Vi har genomgått ett tränarbyte med allt vad det innebär för en spelartrupp. Generellt sett har det inte funnits särskilt mycket kontinuitet och de spelare som hade kunnat växa och kliva fram har antingen försvunnit eller nyss kommit hit.

Något som dock inte går att bortse ifrån är att säsongen 2016 är helt unik på ett enda sätt. Det är första gången Djurgårdens IF förlorar fem av fem derbyn under samma säsong. Låt oss hoppas att det aldrig upprepar sig.

Årets Järnkamin brukar delas ut till den spelare som genom spelstil och anda gjort skäl för epitetet Järnkamin. Mot bakgrund av det vi presenterat ovan går det inte att dela ut det 2016.

/Järnkaminernas styrelse

Med det sagt hoppas vi att så många som möjligt dyker upp på årets fetaste samling på En Arena inför sista hemmamatchen mot Häcken. Det blir ett avstamp för 2017 och en avslutning där vi supportrar firar vår stolthet. På En Arena bjuds alla som vill på buffé som ett tack från dem för säsongen.

På matchen hoppas vi även att så många som möjligt dyker upp för att tacka av Årets Järnkamin 2014 Kenneth Höie som nu lägger skorna på hyllan.

KÖP BILJETT HÄR

Vi vill också passa på att be alla att stötta några som verkligen stått upp och presterat när andra misslyckas. Lönen är här så se till att swisha ditt stöd till Sofialäktaren tifo på 1231745298.

birger