Rapport från lördagens möte

Dela gärna!

Cirka 20 personer deltog på Järnkaminernas öppna rekryterings- och informationsmöte på Hovet inför matchen mot Rögle i lördags.

Över en kopp kaffe och lite fikabröd presenterade styrelsen föreningens verksamhet och dess olika delar samt försökte förklara varför “fler händer” är en nödvändighet för att JK ska kunna fortsätta arbetet och växa ännu mer.

Presentation av JK:s olika områden

Ordförande Viktor Adolfsson presenterade föreningens organisation och gick igenom tankarna kring kommunikation och hemsidan. Där behövs hjälp med allt från att skriva texter till att göra grafik för sociala medier eller twittra från bortaresor.

Joel Andersson, vice ordförande, presenterade sedan områdena Reseklubben och souvenirer för att visa hur dessa hänger ihop och var pengarna som dras in på en souvenir kan och bör läggas.

Innan det var dags för gruppdiskussion presenterade styrelseledamöterna Anna Wennerholm och Gabriella Langius hur JK arbetar med olika evenemang och förklarade även att vissa saker vi arrangerat tidigare, såsom uppesittarkvällar, fler medlemsmöten och spelningar vid bortaresor, i princip är omöjligt med dagens personalstyrka.

Gruppdiskussion med bra idéer

Efter presentationerna fick deltagarna dela in sig i grupper beroende på vad man kände att man helst vill bidra med. Tre grupper formades: Evenemang, Resor och souvenirer samt Kommunikation. Här diskuterade deltagarna hur de själva vill bidra, vad de tycker borde göras mer och bättre samt hur man kan uppnå det.

Efter cirka 40 minuters diskussion sammanfattades mötet med de idéer som kommit fram. En som vi gärna vill lyfta i denna text är en idé om att vid köp av medlemskap kunna “bocka i” att man vill hjälpa JK. Många vill och kan gärna bidra men vet inte med vad och hur. Detta är något vi omgående ska undersöka vidare, precis som en del andra uppslag från mötet.

En kortare allmän frågestund med samtliga närvarande styrelseledamöter fick avsluta mötet.

Nu fortsätter arbetet med att vi från JK:s organisation försöker hitta ett sätt för de på mötet att engagera sig mer framöver. Många av de som dök upp var beredda att lägga tid på att engagera sig inom supporterföreningen på olika sätt, men hjälp behövs givetvis fortfarande.

För er som inte kunde närvara så har vi laddat upp den presentation som styrelseledamöterna höll i mötets första del:

LÄS PRESENTATIONEN HÄR

Till sist: Ett stort tack till er som deltog i lördagens möte och till er som hört av er om att ni vill bidra fastän ni inte kunde delta på själva mötet. Vi hoppas givetvis att ännu fler vill engagera sig och ha lika kul som vi har när vi gör bra grejer för DIF. Om du vill vara med och engagera dig – dra ett mejl till [email protected] så får vi kontakt!