Föreslagen till styrelsen: Roberto Karlsson

Dela gärna!

Roberto Karlsson föreslås till nyval som styrelseledamot av valberedningen på årsmötet den 14 mars i Pokalrummet på Stadion. Här får han svara på lite frågor inför årsmötet.

Berätta lite om dig själv.

– Mitt namn är Roberto Karlsson. Jag är född i São Paulo och uppväxt i Västerort. Jag har samma moderklubb som Stefan Bergtoft, Kiof! Jag tillhör den generation som är svältfödd på framgång, men som ändå ser glädjen i att följa DIF året runt. Står på ståplats i både fotboll och hockey. Svag för brittiska musikskapare, citrondrinkar och rökfyllda ståplatssektioner. 

Vad tror du att du kan bidra med i styrelsen?

– Jag hoppas kunna tillföra kreativitet och engagemang, framför allt inom kommunikation och souvenirer. Det finns redan mycket kunskap inom dessa områden, men jag hoppas kunna komma med lite nya idéer så att vi tillsammans kan trigga varandra till att skapa ett ännu bättre JK. Jag ser detta som rätt steg för att utvidga mitt supporterskap; från att resa och sjunga till att också vara med och planera och främja vår supporterkultur och sammanhållning. 

Vad har du för målsättningar inför 2017?

– Att återigen visa att vi är landets överlägset bästa supportrar. Vi ska vara många, högljudda och avgörande. För att komma dit måste vi få ihop sammanhållningen igen och där fyller JK en viktig funktion. Några konkreta mål är att se till att JK slår medlemsrekord och att vi fyller fler tåg och bussar än ifjol.

Vad ser du som de tuffaste utmaningarna JK står inför den kommande tiden?

– Den största utmaningen är att få fler att offra lite tid åt att hjälpa JK. Det gäller att få folk att se det som något positivt snarare än som en belastning. Den andra utmaningen är att kunna tilltala en bredare målgrupp i takt med att medlemmarna blir fler. Jag anser att JK ska ha något för alla åldrar och kategorier. Då gäller det att ha örat mot marken och aktivt jobba med både bred och riktad kommunikation. 

Vilket är ditt bästa DIF-minne?

– För de flesta förblir fotbollssäsongen 2015 ännu en säsong med mittenplacering och derbybesvikelser. Men det var första och hittills enda säsongen jag varit 100 procent. Att vara med på hela resan och se samtliga matcher på hemma- och bortaplan är något alldeles extra. Då ska man komma ihåg mitt facit endast en parentes jämför med många andras. All respekt till eldsjälarna som har 100 procent närvaro säsong efter säsong. De är nog fler än vad många tror.