”Den här bilden står högst på listan”

Dela gärna!

Järnkaminerna har under vintern med start från julafton räknat ner dagarna fram till den allsvenska premiären den 3 april i sociala medier med bilder och uppmaningar om vad man ska göra inför premiären. Bilderna är tagna av Järnkaminerna egna fotoninja Cristian Lopez.

Vi stämmer av med Cristian för att höra vad han ser framemot att ha framför linsen 2017.100 dagar DIF kampanjen lider mot sitt slut. Kan du berätta lite om kampanjen och bilderna?

– Syftet med kampanjen har ju varit att haussa den allsvenska premiären redan från ett tidigt stadium. Jag har bidragit med mina bilder i kampanjen och de är från läktarna och resor från 2014-2017. Harri Korhonen har stått för copy och beskurit bilderna så de passar för Instagram och Twitter.

Vart befinner du dig under match? Vart står du?

– Framför klacken, bakom diverse sittplatsläktare, på andra etaget – ja lite överallt!

Vad är roligast att fotografera?

– Det finns många saker som är roliga att fota men måljublen och glädjen på folks ansikten är överlägset. Folk kramas till höger och vänster, ölen flyger i luften. Mycket känslor som sväller över!

Vilken av alla uppmaningar tycker du är viktigast? Och vilken av bilderna är favoriten?

– Var stolt över vårt lag! Vi är Stockholms stolthet och står upp för vårt lag i alla lägen, såväl vid vinst och motgångar. Bland bilderna som lagts upp står bild (20 dagar kvar) högst upp på listan. Kommentarer överflödiga då jag tycker att bilden talar för sig själv.

Djurgårdsfamiljen andas optimism såhär inför säsongsstarten. Vad ser du framemot?

– Att återigen få uppleva den fantastiska läktarkulturen vi har på våra hemmamatcher. Glädjen över ett mål, sångerna som gungar fram och tillbaka mellan de olika läktarna, ilskan över en feldömd offside och allt som hör till!

Foto: Johan Sahlen, Cristian Lopez.

Glöm inte att följa Cristians arbete på Twitter och Instagram.