Joel Andersson lämnar Järnkaminerna för SJ

Dela gärna!

OBS! Det här var alltså ett aprilskämt!

Precis lagom till fotbollspremiären tvingas vi tyvärr meddela att vice ordförande Joel Andersson kommer att lämna sitt uppdrag i Järnkaminernas styrelse med omedelbar verkan.

Anledningen är att Joel tackat ja till en tjänst som strategisk direktör på SJ, som också är samarbetspartner till Järnkaminerna.

– Det blir lite dubbla stolar så därför väljer jag att kliva av nu direkt. Särskilt eftersom det blir så många JK-tåg 2017. Jag har haft många fantastiska år inom JK och känner stor stolthet över vad vi lyckats åstadkomma. Jag önskar styrelsen all lycka framöver med målsättningen att slå medlemsrekordet 2017. Och jag kan säga redan nu att det blir fortsatt svårt för Bajen och Gnaget att åka tåg, säger Joel Andersson.

I rollen som strategisk direktör kommer han ansvara för allt ifrån vilka tågsträckor som ska trafikeras hårdast till vilken typ av juice som ska köpas in till SJ:s bistrovagnar.

– Bosse må ha gjort många bra värvningar den här våren, men SJ har nog gjort den bästa. Vi kommer att sakna Joel oerhört mycket men önskar honom all lycka i sitt nya uppdrag, säger Järnkaminernas ordförande Viktor Adolfsson.

Hos SJ är man minst sagt nöjda med rektyreringen.

– Vi tror att Joel med sin erfarenhet kan göra enorm nytta hos oss, säger SJ:s rekryteringschef Signe Ahlfel i ett uttalande.

En ny vice ordförande kommer att utses på nästa styrelsemöte.

För eventuella frågor – kontakta Järnkaminernas ordförande Viktor Adolfsson på [email protected].