Inför premiären: Adam Martinez

Dela gärna!

På måndag drar äntligen den allsvenska säsongen igång. Över 25.000 biljetter är i skrivandets stund sålda och vi går mot publikrekord på Stockholmsarenan.
Inför matchen stämmer Järnkaminerna av läget med Adam Martinez, hemmahörande på Sofialäktaren.

 

Vad har du för förväntningar på säsongen?
Hade frågan ställts i januari så hade jag svarat att vi hamnar på en mittenplacering. Men efter värvningarna av framförallt Kim och Jonas så hoppas jag som många andra att vi kan vara med och fightas på riktigt i år. Bosse med flera har gjort ett fantastiskt jobb under försäsongen och jag tycker att truppen ser betydligt starkare ut än förra året.
Läktarmässigt så hoppas jag att vi fortsätter på den inslagna vägen och lägger i ett par växlar till. Vi är alla medvetna om att när vi vill så finns det ingen som kan mäta sig med oss i Sverige. Jag menar, vi sjunger skjortan av både bajen och gnaget när vi alla drar åt samma håll, och jag hoppas att vi alla är tillräckligt härdade nu så att vi kan mala ner motståndet från läktarplats, trots att vi ligger under i matcherna.

Vilken spelare får sitt genombrott 2017?
Det blir utan tvekan Aliou Badji. Det han visade upp på några sekunder mot Viking Stavanger räckte för mig, jag är såld. Vi får inte glömma att han är 19(!) år gammal och att det borde ta ett tag att acklimatisera sig, men jag tror att det kvittar i det här fallet. Vi sitter på en guldklimp här och skolas han bara in på rätt sätt så är jag helt säker på att det blir succé.

Om du fick helt fria tyglar. Hur skulle ditt drömtifo se ut?
Först och främst vill jag ge en stor eloge till Sofia tifo som har skämt bort oss med helt fantastiska tifon, fjolårssäsongen var helt magisk! Sen så är jag ju väldigt svag för kaos-tifon, där det bara regnar grejer från alla håll och kanter. Kaos-tifot mot bajen hemma 2015 är bland det vackraste jag sett i hela mitt liv, och då snackar vi inte bara tifon. Där här ni mitt drömtifo: Rök och bengalas, ös på med konfetti och en fet banderoll. Kan inte bli bättre än så!

Hur slutar matchen på måndag (och vilka gör målen)?
Vi vinner med 2-1. 1-1 står sig sent in i matchen, medans decibelnivån lyfter taket på Stockholmsarenan när Badji lurar brallorna av två vilsna Sirius spelare, innan han serverar Haruna Garba. Målskyttar? Kerim och Garba.

 

Vi tackar Adam för pratstunden och uppmanar alla att få med vänner och familj till måndagens hemmapremiär mot Sirius!
____________________________________________________________________________________________________