Jan Tauer: "Kim avgör med en frispark"

Dela gärna!

Inför derbyt har vi fått äran att intervjua en gammal kultspelare – Jan Tauer. Han ger sin syn på inledningen av säsongen, hur mycket ljudkulissen påverkar under match och hur han tror att derbyt slutar på måndag.

Vilket är ditt bästa derbyminne?

– Mitt bästa derbyminne är varje derby jag har fått äran att ha deltagit i. Jag menar, känslan att befinna sig därute på plan framför Djurgårdsklacken och deras sjuka tifon slår verkligen allt i världen!

Vad tycker du om Djurgår’ns säsong hittills?

Jag tycker att Djurgår’n spelar väldigt kompakt och ganska rak fotboll till skillnad från förra året, vilket både är bra och något jag uppskattar. Man har överlag höjt kvalitén rejält sedan förra säsongen. Det känns mycket möjligt att nå en topp 3-placering.

Hur mycket påverkar stämningen och sången från supportrarna under ett derby?

– Helt ärligt så hade jag svårt att ta in sångerna under själva matchen. Man har så mycket adrenalin i kroppen och koncentrerar sig fullt ut på sin uppgift på planen. Men trycket från läktaren känns såklart och ger en konstant gåshud under 90 minuter.

Har du någon favoritramsa som gjorde dig extra taggad?

– Jag älskar “Sjung För Gamla Djurgården” – När den sattes igång så kände att det var: GAMEDAY! Man släpper allt annat man har med sig i bagaget från tidigare matcher och går in för att vinna matchen.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

– Att vi hamnar före ajk i tabellen!

Hur tror du det går på måndag?

– På måndag ska vi bara vinna! Ifall jag ska slänga iväg ett möjligt scenario så tror jag att vi vinner med 1-0. Kim Källström avgör med en frispark!

Vi tackar för pratstunden och uppmanar alla Djurgårdare att köpa slut biljetterna på Södra Övre!