Ingen Stadionmatch under sommaren

Dela gärna!

Sommaren 2017 blir det ingen match på Stadion som traditionen bjuder sedan flytten därifrån 2013. Istället blir det en match i början av september, meddelade DIF Fotboll på sin hemsida på onsdagen.

Det är givetvis ett mycket tråkigt besked för de flesta Djurgårdare. Även om det finns en del omständigheter runtomkring matchen som är svåra att lösa så lär det finnas saker under året som hade kunnat göras bättre. Givetvis hade en match mot Celta Vigo varit kul men motståndet är inte viktigare än traditionen i sig.

Järnkaminerna har lyft frågan om Stadionmatchen i vår regelbundna dialog med DIF Fotboll sedan sent 2016. Det har varit en av våra mest prioriterade frågor och vi tycker därför att bättring krävs.

Vi kommer därför att föreslå att en arbetsgrupp bestående av flera utomstående och engagerade supportrar som brinner för Stadionmatchen ska tillsättas omgående. Detta för att supportrar tillsammans med nyckelpersoner från DIF ska kunna se till att arrangemanget blir bättre än vad det varit tidigare år och att det från och med nu blir en match under sommaren igen.

Våra traditioner är kanske viktigare än någonsin och bör vårdas även framöver.