”Det spelar ingen roll vem du är, du kommer ändå att ha kul“

Dela gärna!

På måndagen åkte 16-årige Patrick Olsson på sin första bortaresa med Järnkaminerna. Här är hans reflektioner efter bussresan till Eskilstuna som slutade med tre sköna poäng. 

Vem är du och när började du heja på Djurgården?

– Jag heter Patrick Olsson. Jag är 16 år och ska börja första året på St Eriks gymnasium. Jag började heja på Djurgården när min styvfarsa tog med mig på min första match och sen dess har det alltid varit Djurgården.

 

Matchen mot Eskilstuna var din första bortaresa med Järnkaminerna. Du valde att boka plats på bussen till Eskilstuna trots att du inte kände någon på bussen. Hur var den upplevelsen?

– Jag tänkte bara att det kommer vara som en vanlig bussresa. Jag fick verkligen lära mig hur fel jag hade!

Det är inte varje dag en 16-åring tar ett sådant beslut. När bestämde du dig för att åka?

– De jag skulle gå på matchen med tog tåget, men då hade jag redan bokat bussen så jag fick åka dit själv. Jag tänkte inte så mycket på att jag bara var 16, jag ville ju se Djurgården spela. Jag hade hört hur kul det var på Järnkaminernas bussresor, så jag tänkte nu åker jag med dem.

Vad skulle du säga till Djurgårdare som tvekar att åka när kompisarna inte kan hänga med?

– Till folk som inte åker med Järnkaminerna för att deras kompisar inte ska på matchen skulle jag vilja säga: Gör det! Du kommer inte att ångra dig. Det spelar ingen roll vem du är, du kommer ändå att ha kul. Jag fick massor av nya kompisar.

När blir din nästa resa med Järnkaminerna?

– Det behöver du inte ens fråga om. Klart det blir Norrköping och jag ska åka med Järnkaminerna.

Skriv upp dig till Norrköping eller boka plats på JK-tåget till Göteborg här!