En match för vår historia – och framtid

Dela gärna!

Gamla fina Johanneshovs isstadion. Lördag. Utsålt sedan länge.

Det är Järnkaminernas dag, en av årets höjdpunkter redan i början av januari. Det är alltid en viktig dag för att fira vår supporterkultur och vår historia, men frågan är om den inte är extra viktig just i år.

Vi vet inte hur länge Hovet kommer att få stå kvar. Vi vet inte om DIF är fågel eller fisk efter nyår efter ett par förluster i rad. Och inte minst finns det en stor oro för hur stämningen varit på våra matcher hittills den här säsongen.

Det här är inte bara en hyllning till vår historia, det måste också vara ett viktigt avstamp för vår framtid. Är det någon gång det är läge att ta tag i stämningen så är det väl när alla är på plats och taggade på JK-dagen?

Låt oss ta denna dag som inspiration för hur vi skulle vilja ha det på hockeyn. Ta med dina kompisar, dina bänkgrannar, den där polaren som skulle vilja gå oftare. Ställ er tillsammans, häng på i sångerna och försök dra igång klacken själva. Om vi alla gör samma sak kommer det bli riktigt jävla bra.

Ibland önskar jag att jag kunde trycka på en knapp och få till den stämningen vi hade i finalspelet 2010 varje match. Som ni säkert förstår hade jag tryckt på knappen för längesen om det var så det fungerar. Tyvärr är så inte fallet.

Järnkaminerna har givetvis ett ansvar att se till att hockeyn lever och frodas även bortom JK-dagen och där hoppas jag att så många som möjligt vill göra det med oss. Men vi kommer inte kunna göra något bättre om inte ALLA som bryr sig om hockeyn hjälps åt. Vi vill skapa förutsättningar för att stämningen ska bli bättre och bättre på Hovet istället för att det ska gå i motsatt riktning.

Alla som står i klacken har dock ett ansvar, detta är det absolut viktigaste här. Det handlar om mentaliteten på läktarna. Det har blivit socialt accepterat att komma lite sent, vissa matcher sitta bredvid klacken eller inte sjunga med förutom i de två sånger man gillar bäst. Det är dags att vi som går på hockeyn match efter match tar vårt ansvar och ser till att Hovets läktare börjar eka ordentligt igen.

JK-dagen handlar om vår historia – men låt det handla lika mycket om vår framtid.

Viktor Adolfsson
Ordförande Järnkaminerna

OBS! Var inne på läktarna senast 14.45! Det är viktigt för tifot. Klockan 15.00 hyllas Tellan på isen och i samband med det gör spelarna entré.