DIF möter ukrainska FC Mariupol i Europa League – detta gäller

Dela gärna!

På onsdagen stod det klart att DIF möter FC Mariupol från östra Ukraina i Europa Leagues andra kvalomgång. På torsdagen bekräftades det att deras hemmamatch inte kommer att spelas i deras hemstad Mariupol som ligger nära krigszonen i östra Ukraina.

Istället har matchen flyttats till semesterorten Odessa vid Svarta havet, som är lättare att ta sig till och i ett säkert område. Till Odessa går det flyg från Arlanda med en eller två mellanlandningar. Många Djurgårdare har redan bokat in några dagar i Odessa i samband med matchen så flygresorna börjar bli dyrare och i vissa fall ta slut.

Nu är matchdatumen helt spikade: Hemmamatchen spelas den 26 juli på Stockholmsarenan och bortamatchen den 2 augusti i Odessa. Avsparkstider kommer senare.

Organiserad JK-resa?

Vi har givetvis redan börjat kolla på en arrangerad flygresa men i dagsläget finns det inget klart och vi jagar vidare. Det är inte säkert att det blir någon organiserad resa men vi kommer uppdatera så fort vi har något besked.

En eventuellt organiserad resa kommer endast gälla över dagen eller max en övernattning. För er som vill stanna längre än så är det bokning på egen hand som gäller.

Matchbiljetter

Det finns ingen information om matchbiljetter än så länge. Matchen spelas på Chornomorets Stadium som tar in drygt 34 000 åskådare. Så fort vi har information om matchbiljetter kommer vi kommunicera det.

Håll utkik i våra och DIF:s kanaler den närmaste tiden för de senaste uppdateringarna och reseguider och annat.

STÖD DIF PÅ PLATS!